OK-afstemningerne i gang Nej tak til social dumpning og reallønsfald

Harald Børsting, LO, og Dansk Arbejdsgiverforening Jørn Neergaard Larsen var glade for forligsmandens mæglingsforslag – men en noget forsinket aktiv nej-kampagne er på vej

Det var en skammelig forbrødring om at banke reallønnen nedad, der blev udvist af Harald Børsting og DA-direktøren, da forligsmandens mæglingsskitse blev fremlagt.

-   Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes os – trods svære økonomiske vilkår – at nå til en holdbar aftale med arbejdsgiverne. Aftalen øger trygheden hos lønmodtagerne og skaber grundlag for øget beskæftigelse, erklærede Børsting.

Det var ikke større økonomisk tryghed, han talte om, for LO forsvarede ikke som lovet reallønnen, men har accepteret et betydeligt reallønsfald. Der er aftalt lønstigninger på -1,25 til 1,5 pct., men inflationen ligger på over det dobbelte.

Og det er ren fup, når Børsting snakker om ’øget tryghed’ for de arbejdende. OK-aftalen sikrer ingen arbejdspladser. Udtalelsen er tværtimod en skjult trussel om at der vil gå arbejdspladser tabt, såfremt der ikke stemmes nej til en rådden overenskomst.

Aktiv nej-kampagne

Men store fagforeninger i byggeriet fortæller en anden historie: Arbejdsgiverne vil ikke indgå aftaler imod social dumpning. Et ja vil derimod sikre fortsat løntrykkeri og tab af danske håndværker-jobs.

I København er fagforeningerne 3F, BJMF. Rør & Blikkenslagernes Fagforening København og  Malernes fagforening Storkøbenhavn gået sammen om, en aktiv Nej-kampagne, selvom 3F som forbund siger ja. Det betydre f.eks. at medlemmerne vil modtage en opfordring fra forbundet til at stemme ja og fra deres fagforening om at stemme nej.

Også Stilladsarbejdernes Landsklub, byggefagforeningerne i Aarhus, 3F Frederiksborg i Nordsjælland og byggefolkene i 3F Randers, Aalborg og Horsens opfordrer til at der stemmes nej.


Til byggepladserne:  OK 2012 –  Stem nej!

Fagforeningerne 3F, BJMF. Rør & Blikkenslagernes Fagforening København. Malernes fagforening Storkøbenhavn opfordrer byggepladserne til at stemme nej med følgende fælles henvendelse:

Dansk Industri dikterede reallønsfald og nedlagde veto overfor værn mod social dumping.

Mæglingsforslaget betyder for bygningsarbejdere: fald i realløn – priserne vil i overenskomstperioden stige mere end lønningerne.

Mæglingsforslaget giver intet værn mod social dumping: fortsat unfair konkurrence i byggeriet fra udenlandske firmaer, der trykker lønnen ned til 30 – 40 kr. i timen!

Danske virksomheder vil fortsat kunne frigøre sig fra dansk overenskomst ved at hyre udenlandske virksomheder uden overenskomst.

Arbejdsgiverne øger koldt og kynisk presset på danske lønninger, ved at benytte underbetalte polske og andre østeuropæiske arbejdere.

Derfor skal vi gøre modstand!

Lad dem ikke få held til at bruge udenlandske arbejdere imod os! Vi opfordrer dig til, at stemme NEJ til mæglingsforslaget.

Under alle omstændigheder opfordrer vi dig til at stemme.

Tag aktivt del i kampen! Brug din stemmeret nu!

Netavisen 3. april 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater