Al forandring kommer nedefra: Nyt initiativ til samling

Budskab fra Græsrødderne indkalder til konference lørdag den 10. december

Kommunistisk Politik 22, 2011

Gerd BerlevEn bølge af protester, bevægelser, plads-besættelser og meget andet er efter det arabiske forår skyllet henover vesten. Også i Danmark, hvor Occupy-bevægelsen har manifesteret sig på trods af gentagen politichikane.

Gerd Berlev

Men der er også udvikling i EU-modstand, antikrigsbevægelsen, klimakamp, kampen mod lømmelpakke og terrorlove – og ikke mindst i kampen for at bremse angrebene på de tilkæmpede velfærdsgoder og sociale rettigheder, som blev kraftigt beskåret under VKO og ikke er genoprettet.

– Vi står med en situation, hvor tingene går meget stærkt, og hvor der er brug for at aktivister, bevægelser og politiske organisationer, som arbejder for forandring, mødes og forsøger at fastlægge nogle fælles udgangspunkter.

Det siger Gerd Berlev fra initiativet Budskab fra Græsrødderne. BfG er i gang med at planlægge en konference lørdag den 10. december med det mål at få græsrødder af enhver art til at mødes og sammen få greb om de udfordringer, der presser sig på.

– Alle steder mærkes denne nye bølge, suset, den anden fremtid der anes i horisonten af spekulant- krigs- og repressions-samfundet, siger Gerd :–  Den næres af daglige nyheder om folk, der går til modstand, og bevægelser, der trodser status quo.

Men Budskab fra Græsrødderne mener også, at modet til at tro på en samlet bevægelse og til at tro på, at reelle forandringer kan gennemføres, er godt tæret op i Danmark, af mange års politisk defensiv og parlamentarisk umyndiggørelse af folkelige bevægelser.

Det er det, der nu skal gøres noget ved, synes BfG, der blev til på initiativ af Thomas Koppel i begyndelsen af 2005 som en reaktion på karikatur-krisen.

– I Danmark står mange af disse bevægelser stadig splittet op, med hver deres dagsorden, et stykke fra hinanden og et stykke fra den enhed, der er nødvendig for at gennemføre reelle forandringer, siger Gerd, der også er kendt som en af hovedarrangørerne bag Fredsfestivalerne i København:

– Det er derfor vi tror på et initiativ, der kan være med til at få alle de mange bevægelser og bestræbelser, der går i samme grundlæggende retning, til også at arbejde sammen, uden at konkurrere, og låne styrke til hinanden.

– Vi har allerede forhørt os hos en række organisationer og initiativer, som gerne vil være med. Så nu går de konkrete forberedelser i gang.

 - Den skal være åben for alle, der mener at en anden verden ER mulig, og arbejder på det.

Foreløbig ligger datoen og stedet fast: lørdag den 10. december i København – fra kl. 11-17 (Tidspunkt ændret fra kl. 10)
. Det foregår på Mølle allé 26, 2500 Valby.

Så glem ikke at sætte kryds i kalenderen!


Udbygget program og flere info kommer løbende hos
Budskab fra Græsrødderne

Adgang er gratis, men forhåndstilmelding ses gerne
forandring@budskabfragrasrodderne.dk

Netavisen 17. november 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne