Blå bloks forsvindingsmanøvre

FV 2011: Valgkommentar

Dansk Folkeparti i Kolding Kommunes folketingskandidater ved valget i 2011, Karina Adsbøl og Susanne Eilersen: På Kæledyrsmesse i Fredericia.

Fra Libyen forlyder det, at den forsvundne Muammar Gadaffi har givet ordre til, at hans regeringstropper ikke længere skal bruge med hans flag og uniformer, men vifte med ’oprørernes’ vimpler og civile antræk.

Formålet er at undgå de uophørlige NATO-bombardementer, som ikke er stilnet af efter Tripolis fald, der ikke har betydet en afslutning på krigen og borgerkrigen.

Om det er sandt, en and eller et snedigt propagandapåfund, står ikke klart.
Men det kan se ud, som om Blå blok i dansk politik er ved at gennemføre en tilsvarende manøvre.

Hårdt presset af meningsmålingernes solide og stabile forspring til ’rød’ blok, har VKO-partierne besluttet ikke at føre valgkamp på ’resultaterne’ gennem næsten 10 år som regeringskonstellation.

Blå blok har i stedet valgt at forsvinde, nærmest som dug for solen, og spindoktorer og medier forkynder det glade budskab: Blå blok eksisterer ikke mere, ’VKO er død’, ’Blokpolitikkens dage er talte.’

‘Blå blok’ kan ikke holdes ansvarlige for sine gerninger gennem 10 år – for den er der ikke.

Nu gælder det V og K og O hver for sig – og de søger at skrabe stemmer sammen ved at ride mærkesager og prøve at forny deres image.

K forsøger det sidste og bliver et ’midterparti’, og har indgået en aftale med Margrethe Vestagers Radikale om at trække hver deres blok mod ’midten’. DF har sat fuld skrue på fremmedfjendtligheden og den uendelige reservebeholder med chikanerier, gemt i de blå balloner. Lars Løkke og V er ene på skansen om at fastholde det sidste årtis venstreledte ’velsignelser’.

Med andre ord: ‘Blå blok’ har spredt tropperne ud over landet. Den vil genopstå uden videre hvis V, K og O tilsammen får stemmer nok, evt. sammen med Anders Samuelsens patetiske Liberal Alliance.

Men det virker usandsynligt.

Netavisen 30. august 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne