Partilederrunde uden forbudte ord

FV2011 – Valgkommentar

Der er nogle ord, der  nødigt skal udtales i dansk politik, og som slet ikke hører hjemme i en valgkamp, der domineres af striden mellem to blokke.

Medierne har ikke har plads til andet end det og det deraf afledte – som hvem er den bedste, klogeste, mest ansvarlige eller kønneste statsministerkandidat.

At der er uønskede eller ligefrem forbudte ord, der ikke tåler at blive sagt, fremgik af den første partilederdebat på TV. Den foregik samme aften, som folketingsvalget blev udskrevet.

‘Temaerne var økonomisk politik, ’velfærd’ og sundhed Følgende helt uønskede ord i den sammenhæng blev ikke brugt. Ikke en eneste gang og ikke af nogen af politikerne fra de 9 partier og to blokke:

Eurokrise
Europagt
Nyliberalisme
Krig
NATO
Libyen – Afghanistan – Irak

Der findes også en uskreven liste over totalforbudte ord, som ikke engang kan hviskes. Blandt dem er

Monopoler
Kapitalisme
Profit
Arbejderklasse
Klassekamp
Imperialisme

For Lars Løkke og VKO handler valget om ’varig velfærd’ (med VKO!) eller ’uansvarlig gældsætning’ med (S/SF/R/Ehl). For Helle Thorning og ’rød’ blok om to veje gennem krisen: Nedskæringsvejen (VKO) eller ’den solidariske vej’ (S/SF). Sidstnævnte består i at arbejdstiden forlænges i solidaritet med den kriseramte kapitalisme.

Den danske luk-øjnene idyl og den politiske fordragelighed blev ikke anfægtet i debatten. Følgelig mener borgerlige kommentatorer, at den var  rigtig god.  På ’et højt niveau’, erklærede Hans Engell.

For de fleste var det svært at udpege en vinder. Det var nærmest ’uafgjort’. Taberen er nem at se: Sandheden om Danmarks situation ved FV2011.

Netavisen 27. august 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne