Massiv opbakning fra Prosa-medarbejderne hos CSC til storstrejke fra 1. juni

Prosamedarbejdere på CSC på  vej til afstemning onsdag den 11. maj 2011 Afstemningen viste massivt flertal for udvidet strejke fra 1. juni Med 99 procents opbakning har Prosa-medarbejderne på CSC onsdag stemt for at der skal sendes andet strejkevarsel, så der kan starte en storkonflikt den 1. juni.

Samtidig afventes arbejdsrettens afgørelse for om andre medarbejdere kan gå i strejke snarest. De blev tidligere blev trukket tilbage fra strejken idet arbejdsretten valgte at udsætte behandlingen af lovligheden af nogen af Prosas strejkevarsler, der blev afgivet samtidig med lock-outen trådte i kraft for over 3 mneder siden.

Mandag morgen samles en del af den københavnske fagbevægelse for CSC på Retortvej 8 i Valby fra kl. 7.30 med organisationsfaner og musik og taler ved 9-tiden, bl.a. taler Henning Pedersen, forbundsformand i BUPL.

På Prosas initiativ foregår der samtidig forhandlinger under forligsmandens ledelse mellem Prosa og FTF på den ene side og CSC og Dansk Erhverv på den anden side. Parterne mødes idag kl. 15. Det betyder dog ikke at forligsmanden kan udskyde strejkernes ikrafttræden iflg. Jesper Due: http://www.computerworld.dk/art/116066.

CSC-ledelsen presses fra mange sider, idet rigtig mange af statens it-systemer afvikles på CSC, nogen går endda så vidt som til at sige at konflikten kan lamme Danmark: http://avisen.dk/csc-konflikt-kan-lamme-danmark-og-valget_146292.aspx.

Den samlede fagbevægelse er ligeledes i kamphumør og der rykkes for at få svar på, hvornår og hvilke sympatikonflikter der kan sættes i værk. D en 26. om eftermiddagen er der indkaldt til landsdækkende sympatiaktion på Retortvej.

Netavisen 13. maj 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne