CSC-konflikt udvides

IT-servicering af politiet og SKAT er allerede nu mærket af CSC-konflikten.

Blokade ved CSCPROSA’s udvidelse af konflikten er et magtfuldt våben mod den multinationale gigant CSC, som indtil videre har benyttet konflikten til med fyring at skaffe sig af med 13 ansatte heriblandt en tillidsrepræsentant.

For nuværende tæller tiden til fordel for PROSA, idet den manglende service overfor 2 så vigtige statssektorer vil forværre deres funktioner i takt med, at problemerne ikke løses. Det forventes at skabe ragnarok op til den 1.juni:

– Vores fredsaftale udløber den 1. juni, og så kan omfanget af involverede medarbejdere i CSC blive udvidet fra 121 til omkring 500 medarbejdere. Det kan stærkt forringe den service, CSC normalt står for, udtaler PROSA’s næstformand Hanne Lykke Jespersen.

SKAT bekræfter, at konflikten volder problemer.

Imens fortsætter den multinationale virksomhed provokationerne overfor PROSA-ansatte. Konflikten startede ved at CSC lagde en lang række krav frem, som forringede PROSA-ansattes arbejdsforhold. Det drejer sig om løntilbagegang, mere fleksibilitet og overarbejde uden tillæg, men værst af alt: opsigelse af deres tryghedsaftale. Kravene er i første omgang udelukkende rettet mod PROSA-ansatte, hvilket åbenlyst handler om, at kommende afskedigelser vil ramme netop denne gruppe.

Siden har ledelsen hentet IT’ere fra Indien som skruebrækkere. Inderne har ikke selv været klar over deres funktion og bliver nærmest i isolation kørt fra og til virksomheden.

Senest har ledelsen skaffet sig med blandt andet en tillidsrepræsentant: Prosa opfatter det som et udtryk for optrapning af konflikten. Vedkommende var syg, inden konflikten startede:
– De slår på alt, hvad der bevæger sig, og opfører sig i strid med alle regler, siger Hanne Lykke Jespersen.

Op til påske var der ingen forhandlingskontakt mellem parterne. Konflikten har allerede nu kørt i omkring 2 måneder og ser ud til at kunne gå langt ind i maj.

Det er en vigtig og principiel kamp PROSA fører, som har betydning for hele arbejderklassen, hvorfor strejkestøtte og solidaritetsmanifestationer må have fuld skrue.

Netavisen 22. april 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater