CSC: “Virtuel blokade” mod strejkebrydere

Støttearbejdet forstærkes, mens IT-virksonheden hyrer strejkebrydere: På CSC vajede de tre CSC-flag lystigt fra morgenstunden den 5. april og de tilkaldte vagter fra ISS stod ved porten, mens flere hundrede aktionerende forsamledes ved indgangen til hovedsædet på Retortvej 8 i Valby. Støttenetværket Prosa/CSC havde indkaldt til en “virtuel blokade”.

Fotoreportage: KP

En lystig snak og dytten fra medarbejdere der mødte på arbejde og forbikørende skraldemænd satte sammen med den medbragte kaffe og støttegrupper fra murere, malere m.fl. stemningen i vejret.

Da medarbejdere, der var mødt på arbejde kom ud og hilste på og de lockoutede dukkede op blev der ligefrem trængsel ved indgangen. Da også tv og presse dukkede op skiftede CSC sine firmaflag ud med dannebrog!

Godt nok var inderne ikke kommet som bebudet i fredags, men det var til gengæld en håndfuld fra Litauen. Sammen med danske strejkebrydere skal de oplæres til at overtage Prosa-medarbejdernes arbejde. Mandag den 11.4. ankommer også 22 indere efter ledelsens udsagn. Der er også allerede indrettet arbejdspladser til dem.

Ledelsens utroværdighed med regnskaberne blev vist ved en sketch, der blev afspillet på stedet og bl.a skruebrækkersangen med en til dagen fabrikeret tekst blev sunget, mens det begyndte at regne.

Finn Sørensen, næstformand i 3F Industri og Service og medlem af Fagligt Ansvars sekretariat, sagde bl.a.:

– Det er ikke hver dag en ufaglært 3F´er står skulder ved skulder med højtlønnede IT-folk, der tjener mere end det dobbelte af en rengøringsassistent. Men det er nødvendigt at stå sammen i denne sag. Der er ikke bare tale om et generalangreb på jeres løn- og arbejdsvilkår, med krav om 30 % lønnedgang, og fjernelse af jeres tryghedsaftale.  Det er samtidig et angreb på jeres møjsommeligt tilkæmpede kollektive aftaler.

– CSC benytter deres enorme kapacitet til at flyve strejkebrydere ind fra Indien. Ikke nok med det. De forlanger oven i købet at I selv skal lære dem op til at tage deres arbejde! Vi skal flere generationer tilbage i tiden, for at finde sådanne eksempler på organiseret skruebrækkeri. Det er social dumping i verdensklasse, og alle LO arbejdere må bakke jer op i den kamp.

Finn Sørensen fortsatte:

– Hvis CSC får sin vilje, så er vejen banet for at andre store virksomheder i IT-branchen og finanssektoren får blod på tanden. Og det vil ikke begrænse sig til disse sektorer. Vi møder jo problemstillingen hver dag på byggepladser, i landbruget, i rengøringssektoren.

Han afsluttede med at opfordre til, at LO-fagbevægelsen bakker op om PROSAs konflikt og forbereder sympatikonflikter og i øvrigt udbreder kendskabet til konflikten.

Støttenetværket inkalder til møde for alle aktivister på mandag den 10.4. kl. 17 i et lokale lånt af Prosa, på adressen: Vester Farimagsgade 37A, og andre aktioner er under planlægning.

Netavisen 6. april 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne