Bryd betonen og tag byen tilbage!

Det spirer gennem asfalten; vi vil tage betonjunglen tilbage fra spekulanter og bolighajer og give den tilbage til os alle. Fra Refshalevej til Nordvest vil vi bryde det grå og erstatte det med beboerstyring, urbane haver, bilfri gader, og hvad vores hjerter og hjerner begærer!

1. maj sparker vi den Sorte Firkant ind i foråret og tager Folkets Park tilbage. Den kommunale byfornyelse har efterladt dette åndehul som en gold golfbane med designerbro og rungende tom  stemning.

Vores byfornyelse er for alle; skal ikke koste millioner og skal ikke bestemmes på hverken Rådhus eller i bestyrelseslokaler!
Vores byfornyelse skabes af dig og dine venner; fra højbede med maddyrkning, hængende sofaer og vildere natur til graffitimur og lejeplads for børn og voksne.

Kom med dine vilde tanker og venner til Folkets Hus Stengade søndag d. 3. april kl 14, hvor vi går i gang med at gøre visioner til virkelighed!

Byen er betonjunglen. Dens ubæredygtighed for mennesker og natur er åbenlys; beton, stål og spekulation er byfornyelse i Kbh, hvor over 10.000 lever på gaderne udenfor de over 17.000 tomme lejligheder; hvor ”den grønne storby” er lig monokulturer af græs og design på giftig grund; hvor markedet er måden og fremmedgørelse hverdagen..

Når markedet, ikke mennesker skaber vores rum og hverdag, gør det byens beboere til passive forbrugere. Det, der skulle være den urbane kulmination af vores fælles idéer og ønsker, er i stedet kamppladsen for en afsindig spekulation, konkurrence og kontrol.

Spekulation, der sender boligprisen mod himmelen og efterlader byen uden sociale rum; der sender enlige, studerende, arbejdsløse og familier ud i forstæderne og binder dem til bilen; der stjæler byrummet til skueplads for kortsigtet profit og stavnsbundne borgere fanget på den mørke side af ”det uendelige opsving”.

Konkurrence, der dikterer byens indhold som en enorm kommerciel markedsplads, hvor du enten kan bede til banken og betale prisen eller være passiv forbruger; der anlægger veje og shopping gader, mens byens beboere spiser masseproduceret sprøjtemad og leder efter kroge, hvor man kan udfolde sig uden tyk tegnebog og rigtige kontakter.

Kontrol, der betyder visitationszoner og kameraer på gader og stationer; der lader frygt og intolerance sætte dagsordenen for vores sociale relationer; der disciplinerer os til at blive på sofaen og undgå åben menneskelig kontakt, når vi vover os udenfor døren; der opfordrer til stikkeri og klapjagt på ”nasserne”, der enten ikke kan eller vil ofre hovedparten af deres liv på markedets alter.

Lad os gøre noget ved det: Organisér, tænk og tag tilbage!

Vores by er vores ret; vi skal fylde den med maddyrkning, ikke asfalt; parker, pladser og rum styret af beboere og brugere; rum til udfoldelse og solidaritet!

Folkets Park er bare et skridt på vejen…

Kontakt (so far): z _at_ aktivix.org

Netavisen 30. marts 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne