Den går ikke, Løkke: Strejker mod VKO-regeringen


5000+ deltog på stormødet i Odense 2. februar Foto: KP

Opdateret 4.2.2011

De faglige aktioner over hele landet torsdag lignede en storstrejke i protest mod  VKO-regeringen. Det er den mest omfattende politiske strejke i årevis. Buschauffører, havnearbejdere, skraldemænd, stilladsarbejdere og postbude nedlagde arbejdet i en lang række byer. Det blev suppleret med mere militante aktioner. som da stilladsarbejderes lastbiler blokerede Kongens Nytorv i København. 3Fere og andre faggrupper i Kastrup Lufthavn gik også i strejke.

– Arbejderne sender et stærkt signal til VK-regeringen og dens støtter, siger Troels Riis Larsen, talsmand for Arbejderpartiet Kommunisterne: –  Planen om at likvidere efterlønnen har været dråben, der får bægeret til at flyde over. De faglige aktioner siger: Nu er det nok! Den går ikke, Løkke.

Protesterne gælder VK’s planlagte angreb på efterløn og forhøjelse af pensionsalderen, der vil betyde at nyfødte af i dag kan se frem til at arbejde til de er 73 ½ år. Men de vender sig også mod en hel stribe forringelser for arbejderne, VK-regeringen allerede har gennemtrumfet, som forringelser af dagpengene. For buschaufførerne kommer dertil f.eks. et regeringskrav om at de selv skal betale for obligatoriske efteruddannelseskurser.

Strejkerne kommer dagen efter, at et stormøde af tillidsfolk i Odense, indkaldt af LO i protest mod efterlønsplanen, slog alle rekorder med hensyn til antallet af deltagere. LO havde på forhånd erklæret sig tilfreds med en deltagelse på 1000. Der kom mere end 5000 vrede tillidsfolk, der vil af med VK-regeringen.

– Strejkeaktionerne  er et vink med en vognstang om at VK-regeringen må gå, jo før jo bedre. Men de signalerer også, at arbejderne ikke simpelthen vil bruges som fodfolk i en valgkamp for en S/SF-regering, sådan som Harald Børsting lagde op til, fortsætter Troels Riis Larsen. – De allerede gennemførte forringelser skal væk.

De aktionerende i lufthavnen understregede, at deres protest var et signal til den borgerlige regering om at pakke sammen, men også til S/SF.

I en løbeseddel fra aktionen hedder det:

-Nu er det nok! Regeringen vil fjerne efterlønnen. Men det er bare toppen af isbjerget. I de sidste 10 år har regeringen serveret nedskæring efter nedskæring for lufthavnsarbejderne. Nu siger vi stop!.

Og videre:
– Uanset hvem, der sidder i regering, kommer vi efter dem, hvis de ikke holder det, de lover – eller forringer vores løn- og arbejdsvilkår.

Strejkerne fortsatte torsdagen igennem.

Se også
Kamplystne tillidsfok vil bane vej for en ny regering
Fagligt Ansvar

Netavisen 3. februar 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater