It-folk gør klar til storstrejke: Støttearbejde igang for lockoutede på CSC


CSC’s lockout af 120 medarbejdere er i gang. Fra 28. februar har fagforeningen Prosa varslet strejke for de første 40 ansatte hos it-virksomheden CSC. Fra 1. juni tegner en storstrejke sig. Strejke- og lockout-støttearbejde forberedes nu.

Arbejderne tager yderligere skridt til ar svare igen på den brutale arbejdskøberlockout: Om få måneder kan en række af landets vigtigste it-systemer for Skat, Politi, SAS, CPR, Codan, Tryg og TDC blive dybt berørt af storkonflikt.

Prosa opsiger 1. juni sin fredsaftale med it-leverandøren CSC, meddeler it-fagforeningen i en pressemeddelelse. Dermed kan en række af de afgørende it-systemer hos virksomheder som Skat, SAS, CPR, Tryg og TDC være på vej til at blive berørt af en storkonflikt om få måneder.

Opsigelsen sker, efter at CSC i forrige uge besluttede at lockoute og hjemsende 120 af sine medarbejdere, der er organiseret i Prosa. Ud over opsigelsen varsler Prosa også strejke for op til 400 ansatte i CSC Danmark, der arbejder med it-drift i virksomheden.

Se hele pressemeddelelsen fra Prosa her

CSC går med sin lockout af 120 medarbejdere efter at ramme it-fagforeningen Prosa på pengepungen med en langvarig konflikt, hedder det i en analyse fra IT-netmagasinet Version2. Det multinationale milliardforetagende ved udmærket, at kravene til Prosa er uantagelige for enhver fagforening.

Magasinet Computerworld har haft adgang til dokumenter, der viser, at It-virksomheden CSC skal fyre 1.100 medarbejdere i Norden inden for det kommende års tid,t Cirka 600 af stillingerne skal findes i CSC Danmark, mens de resterende cirka 500 skal findes i resten af CSC Nordic.

Konflikten kan følges på Prosas hjemmeside

Se også

CSC: Løndumping i overenskomsten
Netavisen

CSC skal fyre 600 i Danmark
Version2

Analyse: CSC’s lockout er tak for sidst til Prosa
Version2

Netavisen 23. februar 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater