KPnetTV2 – Historien om balladen!

KPnetTV lancerer ny kanal –
tag et smugkig allerede nu!

KPnetTV har i over 1 år leveret videoer fra gaden – og fra gadens synspunkt. Ikke mindst reportager og interviews fra demonstrationer har været en fast og gennemgående bestandel af dækningen, og et fantastisk tillæg til kpnet.dk og bladet Kommunistisk Politik’s dækning af klassekampen.

Nu lancerer KPnetTV så en ny kanal: KPnetTV2

KPnetTV2 vil fokusere på klassekampens historie og på kulturkampen – og på sigt også længere og mere uddybende interviews og analyser, og vil under overskriften ‘Historien om balladen’ samle materiale der i forvejen ligger på youtube samt selv oploade videoer og musik af interesse.

Kpnet.dk har taget en snak med kammeraterne fra KPnetTV for at høre hvad det hele handler om.

Kpnet: Hvorfor denne nye kanal?

KPnetTV: Tja, vi føler at vi har haft stor succes med KPnetTV og at vi har dækket et massivt behov med vores arbejde, vi har også gennemgående fået en hel del ros fra flere sider. Alt dette har selvfølgelig glædet os meget og motiveret os til hele tiden at udvikle vores ‘koncept’. Så skal det jo også slås fast at selv om vi på nogle områder nok kan beskrives som pionerer, så har der før os været arbejdet med det audio-visuelle, altså video, i de progressive bevægelser, og alt det materiale der er lavet gennem tiden bør være at finde for den nuværende generation af klasse-kæmpere.

F.eks. har vi oploadet videoer fra 30’erne som viser hvordan DKP arbejdede med video og samtidig fungerer som historisk dokumentation for den revolutionære bevægelses udtryk, og derudover har vi netop oploadet hele rækken af det populære 69news som fungerede som ungdomshus-bevægelsens TV i et lille års tid.

Kpnet: Men hvorfor ikke bare ligge det hele ind på KPnetTV?

KPnetTV: Fordi det ville være alt for uoverskueligt for seerne, forestil dig at oktober-hjemmesiden bare lige skulle lægges ind under kpnet, det ville kræve en større ombygning af kpnet, og hvor det måske kunne være teknisk muligt, så sætter youtube nogle helt andre begrænsninger for hvoirdan man kan gøre hvad.

KPnetTV2 er også lidt anderledes opbygget end KPnetTV fordi det er noget andet vi vil med den kanal, f.eks. vil brugen af playlists, eller afspilningslister, være mere udbredt og et middel til at navigere rundt på kanalen. På sigt vil det nok være nødvendigt at bruge det såkaldte grid-view for bare at have et nogenlunde overblik.

Kpnet: Hvad kan vi så forvente af KPnetTV2 i den kommende tid?

KPnetTV: Vi vil forsøge at samle op på det relevante materiale der i forvejen ligger på youtube, og sideløbende med dette vil vi selv opsøge de relevante videoer der endnu ikke ligger der. På KPnetTV2 vil der i langt højere grad end på KPnetTV være andres produktioner at finde, både de musikalske samlinger vi laver, men altså også video-produktioner.

Derfor kan alle også hjælpe rigtig meget, f.eks. med ideer til hvilke videoer, playlister mv. der børe være på kanalen, og sådan noget som at sende links til konkrete videoer vil være en kæmpe hjælp. På samme tid er det altså også en opfordring til dem der ligger inde med godt video-materiale til enten at kontakte os og give os en kopi til opload, eller selv oploade materialet og så sende os et link.

Desuden er det vores plan at samle op på video-materiale med marxismens store skikkelser, og forsøge at samle video-materiale om og med dem.

Kpnet: Hvad med de planer om at sende live i tidligere har bebudet?

KPnetTV: Det vil vi stadigvæk rigtig gerne, og det er stadig noget vi arbejder på at gøre på sigt. Tag nu bare den aktuelle situation i Ægypten (og før det Tunesien), der har mange mennesker rundt om fulgt med på f.eks. Al jazeera’s live-dækning via nettet.

Samtidig skal det bemærkes at flere af sådanne live-TV tjenester ser dagens lys for tiden, og faktisk så kan man se Al jazeera live via deres youtube-kanal, hvilket ligner en slags særlig forsøgsordning. Der er ingen tvivl hos os om at det at lave et godt live net-TV er fremtiden, og det er meget få af de fjernsyn der bliver produceret nu, som ikke har internet integreret og er beregnet på at vise net-TV.

Her forlader Kpnet kammeraterne i KpnetTV+KPnetTV2, og vil blot anbefale at tage et kig forbi den nye kanal KpnetTV2

Netavisen 5. februar 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater