Demonstration i København til støtte for den ægyptiske opstand

Fotos: Kommunistisk Politik

Støttedemonstrationer for den ægyptiske opstand mod Mubaraks 30 år lange og dystre regime er blevet afholdt i en lang række byer og lande verden over. Mubarak blev indsat af USA, og hans regime er holdt oppe af hele Vesten, indbefattet EU og Danmark. Dronning Margrethe har belønnet ham med elefantordenen for hans indsats.

Flere hundrede demonstrerede den 29. januar ved ambassaden i København. De forlangte Mubaraks øjeblikkelige afgang og stop for volden mod demonstranterne, der har kræver langt over 100 døde.

Støttedemonstrationer er blevet holdt i en lang række byer og lande verden over.

Dina Youssef, en af demonstrationens arrangører, fortæller:

” Vi er i løbende kontakt med vores familier og venner dernede, som fortæller os om, hvordan situation faktisk forværres time for time. Det ser desværre ikke ud som om, regeringen overgiver sig så nemt. Det største mysterium lige nu er politiets forsvinden fra hele landet.

Min mor er i øjeblikket i Egypten, og fortæller, at hun sidder med min mormor i hendes lejlighed, mens alle højhusets mænd står nedenfor for at bevogte bygningen mod vandaler og tyveknægte. Alt imens høres der skud i området. En følelse af brusende folkebevægelse og national sammenhold er nu til dels afløst af frygt og kaos.

Helt horribelt er det, at nogle af de bøller som er blevet fanget er blevet identificeret som sikkerhedsfolk. På denne måde er folkebevægelsens oprindelige fredelige ånd blevet sværtet til.

Formentligt sker dette med det formål at kvæle dens ånd og budskab. To ting, som har været så lang tid under opbygning.

Men det egyptiske folk er ikke knægtet, langt fra. De fortsætter deres kamp, og regeringens beskidte tricks vil forhåbentligt resultere i en endnu større folkelig modstand, indtil der kommer begyndende oprigtig forandring.” …

Se flere billeder fra demonstrationen på facebook her

Netavisen 30. januar 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne