Århus: Stærk nedskæringsprotest

DET ER IKKE OS – MEN REGERINGEN DER ER EN BELASTNING’
Citat: Lisbeth Jensen fra ULF (’Udviklingshæmmedes Landsforbund’)

Fotoreportage: Kommunistisk Politik

Omkring 1400 mennesker gennemførte fredag den 7. januar  en stærk protest mod planlagte nedskæringer i Århus – nedskæringer der viser den totale kynisme, politikerne lægger for dagen når deres prioriteringer føres igennem.

I dette tilfælde rammes byens allermest udsatte mennesker –   psykiatribrugere, hjerneskadede og udviklingshæmmede.  Aktivitetscentre, væresteder, bofællesskaber mm. skal lukke.

Alle disse steder er helt afgørende fundamenter for et værdigt liv i fællesskab med andre.  

Demonstrationen fandt sted udenfor rådhuset, hvor sparekataloget var under førstebehandling. Socialområdet er udpeget til at bære ca halvdelen af den halve milliard der årligt skal skæres ned i Århus Kommune. Andre besparelser rammer børneområdet og nye områder lægges ud i privat licitation.

Byrådsmedlem Jette Jensen vakte forståelig begejstring, da hun pointerede at Enhedslisten (som eneste parti) ikke støtter spareforliget. Hendes løsningsmodel – at en ny SD/SF-regering vil garantere en mere human politik – er dog mere end tvivlsom. I Århus står netop de samme to partier last og brast omkring den asociale politik.

Socialrådmand Hans Halvorsen (S) lyttede med fra sidelinjen, men ifølge Århus Stiftstidende gjorde protesten ikke større indtryk. Han udtalte til avisen: ’Jeg er nødt til at sige, at vi skal have enderne til at nå sammen og at besparelserne derfor vil blive gennemført’. Og dette på trods af, at høringsrunden endnu ikke er afsluttet. Den løber til 17. januar.

Vi ser frem til flere protester i den kommende tid. Trods politikernes tilsyneladende upåvirkelighed er det vejen frem.

Se også
Århus-røveri: En halv milliard
Kommunistisk Politik 1, 2011

Netavisen 8. januar 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne