Ghettoblasterne på Christiansborg

VKO-regeringens ghettoplan søger at fjerne fokus fra landets reelle problemer – og skaber nye for beboerne i de belastede boligområder

GjellerupparkenS/SF vil levere politi i mængder til at afpatruljere og ransage de store sociale boligbyggerier, som Christiansborg nu er blevet enige med hinanden om at kalde ’ghettoer’ – og hvis problemer de selv har skabt. Til gengæld står VKO-regeringen klar med bulldozere til nedrivning og sanering.

Tilsammen skal det nok lykkes det at fortsætte i samme spor og lave en gang dobbelt lort.

VKO-regeringens hypede ghettoplan består af en lang række punkter, 32 i alt, som skal få den til at se dybt seriøs ud, men det er mest tom snak tilsat en stor dosis brutalitet. Fremmedfjendskhed og overklassearrogance på en og samme tid.

Hvis der eksisterer ’ghettoer’ er de skabt af både S-regeringer og VKO-regeringen, der har klumpet både indvandrere og fattige danskere sammen i de store boligblokke uden at sikre en tilstrækkelig indsats for integration og især uden at sikre et fattigdomsløft. Når VKO nu vil sprede folk ud derfra og ændre sammensætningen i de kvarterer, der står tilbage efter bulldozerne, vil man gøre det uden at have nogle andre steder, folk har mulighed for at bo. Alternativet er gaden.

Vil man gøre noget ved fattigkvarterernes de problemer skal man først og fremmest sikre, at der er arbejde til indbyggerne, man skal sikre uddannelsesmuligheder, gode skoler og daginstitutioner – og man skal også sikre, at der er flere boligmuligheder, der er til at betale ikke bare for almindelige dødelige, men også for fattige af slagsen. Det er forsømt siden de blev opført.

Nu bruges ordet ’ghetto’ som et skældsord af ghettoblasterne på Christiansborg. Hensigten er at udgrænse beboerne, gøre dem til det store sociale problem i dag. Ikke jøderne, heller ikke muslimerne, men ’ghettoerne’ – og alle skåret over samme kam.

-Jeg er bekymret for, at denne her plan vil være med til yderligere at stigmatisere alle beboerne i de her områder. Jeg er dybt bekymret for, hvordan vi i fremtiden skal kunne leje vores boliger ud, når man taler så nedsættende om både vores huse og vores beboere, siger Jesper Nygård, direktør for Danmarks største boligorganisation, KAB – forståeligt nok.

Men det er heller ikke meningen, at de reelle problemer skal løses. Men det er i allerhøjeste grad hensigten, at de reelle problemer i krisens Danmark i 2010 skal tilsløres. Fokus skal væk fra VKO’s arbejdsløshedsforstærkende politik og de omfattende sociale nedskæringer, som for alvor begynder at kunne mærkes lokalt, i kommunerne, i boligkvartererne, i form af mindre personale og ringere skoler, institutioner og service. Fokus skal væk fra de ansvarlige: Den danske overklasse, kapitalistklassen og dens regering.

Derfor overdriver og forstørrer VKO de problemer, som eksisterer i de udsatte kvarterer. Og som altid med en straffende racistisk brod mod de allerfattigste: arbejdsløse indvandrerfamilier, kontanthjælpsmodtagere og deres børn. Det er simpelthen sjofelt at ville lave danske sprogtests på treårige og straffe deres forældre, hvis der sniger sig et arabisk eller tyrkisk ord ind.  Det kaldes tvangsassimilering, Dansk Folkepartis racistiske specialitet.

Netavisen 29. oktober


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne