3F holder kongres: VK væk!

3F vil arbejde hårdt for at få smidt VKO-regeringen på porten og få den erstattet med en socialdemokratisk ledet regering

Kommunistisk Politik 18, 2010

Poul Erik Skov Christensen genvalgt som forbundsformand på 3F's kongres 2010 Foro: 3FDanmarks største fagforbund – som selv ynder at kalde sig ’Danmarks stærkeste’ –  indledte sin ugelange kongres i Ålborg den 11. september med en massiv bekendelse til en S-SF-regering, som blev ledsaget af en kontant kampagnestøtte på fem millioner kr. til de to partier.

Det lyder næsten som i de gode gamle dage, da det daværende DASF, eller det senere SiD, altid var en solid støtte for socialdemokratiet. Men der er ikke tale om gammeldags partistøtte, forklarede formand Poul Erik Skov Christensen. Der er tale om midler fra forbundets kampagnefond.

Kontante penge er det nu. Og det er en kendsgerning at ved sidste valg fik de åbent borgerlige partier næsten 40 millioner i støtte fra erhvervslivet og borgerlige fonde, mens S fik tre millioner og SF og Enhedslisten fik væsentligt mindre. Dertil kommer  jo så for alle parter den statslige partistøtte.
– Og I kan regne med én ting. Ved næste valg vil banker, rederier og andre kammerater åbne sluserne på vid gab for at redde deres velgører, Lars Løkke, sagde Skov Christensen.

Der er i 3F og arbejderklassen som helhed stor vrede over VKO-regeringens dagpengeangreb, som med et slag har halveret dagpengeperioden til to år.
– Da vi protesterede, fik vi en ekstra dummebøde i forbifarten i form af loftet på fagforeningsfradraget, sagde 3F-formanden  i sin kongresberetning, hvor han sammenlignede Pia Kjærsgård med en mafiaboss og igen udnævnte Dansk Folkeparti til hovedfjenden, efter at have gået stille med kritikken i mange år.
Der var kraftig opbakning til denne linje for kamp mod VKO fra de kongresdelegerede.

Afstemning på 3f's kongres i Aalborg september 2010 Foro: 3F

– Efter denne kongres står én ting tindrende klart. Vi er fuldstændig samlet som forbund, sagde Poul Erik Skov Chrisensen:
– Vi vil sætte alle sejl til i kampen for en ny regering og en ny retning for Danmark. Vi står efter denne kongres samlet om, at Fair Løsning er et glimrende udgangspunkt for at støbe et nyt fundament under vort samfund og arbejdsmarked.

’Fair Løsning’ er som bekendt S-SF’s forslag til at danskerne skal ’arbejde sig ud af krisen’ – ved at arbejde 12 minutter mere om dagen. De er ikke populære i 3F, og formanden nævnte dem ikke, mens LO-formand Harald Børsting søgte at berolige kongressen med at der er tale om et gennemsnit.

At nægte at betale krisen – og hverken acceptere nedskæringer eller merarbejde – lå ikke i beretningen eller indlæggene.

Kongressen var i øvrigt markeret af TIB’s indtræden – også i valget til de ledende poster i forbundet.

– Vi vil være den ærlige – den stærke stemme for de små i samfundet, hver eneste gang, Pia Kjærsgaard svigter dem, erklærede formanden til de delegeredes udelte tilfredshed.

Netavisen 15. september 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne