Langtidsledige risikerer hus og hjem

Dansk Folkepartis ’genialitet’ med at lade de arbejdsløse betale for den såkaldte genopretningspakke kommer direkte fra EU. Som det sidste spark til Normaldanmark, før de holder ferie, vedtager VKO i dag planen, der rammer de mange – og sikrer forgyldning af de få.

Kommunistisk Politik 12, 200

VKO’s nedskæringsreform med halvering af dagpengeperioden fra 4 til 2 år har store konsekvenser for langtidsledige. Mange risikerer at måtte gå fra hus og hjem, fordi de tvinges på kontanthjælp eller skal leve af deres ægtefælles indtægt.

Det er brutale perspektiver, helt på linje med hvad EU dikterer. VK-regeringen har ingen problemer med at følge den nyliberale politik. Til gengæld har  Dansk Folkeparti, der angiveligt er kritisk over for EU, og tilmed fremstilles som modstander af Unionen,  mere end svært ved at forklare og forsvare indholdet i deres ”geniale forslag”, som nu bliver lov, overfor vælgerne. Den er direkte snuppet fra EU’s nyliberale nedskæringskatalog.

Det er ikke så underligt at tilslutningen til DF falder voldsomt i meningsmålingerne. Partiets maske som regeringens sociale alibi og den lille mand/kvindes forsvarer har fået kraftige revner.

Rammer især ufaglærte og arbejdsløshedsøer

Ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd vil halveringen af dagpengeperioden  især ramme langtidsledige i Nordjylland, på Fyn og Københavns Vestegn. Ifølge AE´s analyse har de fleste kommuner i Nordjylland og på Fyn 3 til 10 langtidsledige for hver 1000 i arbejdsstyrken.

På denne måde rammer lovforslaget først og fremmest ufaglærte, og især i områder af landet, som i forvejen har store problemer med ledighed.

Ydermere forværrer VKO situationen med deres milliardbesparelse på voksen- og efteruddannelse. De vil simpelthen betyde, at færre vil tage en efteruddannelse.
Disse nedskæringer står i skærende kontrast til behovet for efteruddannelse ovenpå massefyringerne i industrien og efter at tusindvis af arbejdspladser er flyttet til udlandet

Den nye dagpenge-virkelighed er,  at ledige, der gået på dagpenge i to år,  med regeringens indgreb fra 1. juli 2012 vil miste retten til at opnå dagpenge. 
Det er heller ikke nogen selvfølge at de vil kunne få kontanthjælp, som kan være 6.000 kroner lavere om måneden.

Har de formue, vil de  være tvunget til først at leve af den.  Er de gif,t vil det afhænge af ægtefællens løn, om de overhovedet kan opnå kontanthjælp som erstatning for den udeblevne arbejdsindtægt. Det er ikke engang hver anden  langtidsledige, som vil kunne komme på kontanthjælp.

Tvangsauktioner og ødelagte liv er en sikker følge af VKO’s og EU’s plan.

Netavisen 16. juni 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne