Krigsministeren og spindoktoren væk – Løkke må gå!

Både minister Søren Gade  og hans berygtede spindoktor Jakob Winther, der stod bag kriminelle lækager og løgne om de danske krige i Irak og Afghanistan, forlader begge forsvarsministeriet. Søren Gade meddeler, at han trækker sig helt ud af politik.

Søren Gade påstår, at han går, fordi hans ” politiske handlefrihed er blevet indskrænket, og det kan jeg ikke leve med som minister”. Han angiver især skandalen omkring Jægerbogen som årsag til hans ’svækkelse’.

Den virkelige årsag skal nok findes i den seneste skandale om lækagen fra forsvarsministeriet i forbindelse med udsendelse af jægersoldater til Irak i 2007, som blev afsløret over for TV2 inden sagen kom op i forsvarsudvalget, og hvor oppositionen blev beskyldt for at stå bag lækken.

Denne skandale har rullet med afsløring på afsløring, og det ene belastende forhold for krigsministeren, hans spindoktor og regeringerne Løkke og Fogh, efter den anden. Og den er ikke slut. Gade og Winther er klar over, at de ikke kan slippe helskindet igennem den, og har valgt at gå, før de blev tvunget på anden vis.

Det er også muligt at Løkke og andre regeringsspidser har givet dem et vink med en vognstang og vurderet, at den ikke vil kunne overleve med Gade og Winther. Under alle omstændigheder er de begge fanget og fældet af deres eget spin.

Men hverken lækagesagen eller sagen om Jægerbogen er ovre eller skal have lov til at ligge. Politiet vil muligvis droppe lækagesagen nu, men den vil ikke kunne manes til ro. TV2’s ledelse kender sandheden og skylder offentligheden den. Det samme gælder DR’s ledelse. Regeringen kender den selvfølgelig. Nu må den frem, og Gades og Winthers afgang må ikke få lov til at lade tavsheden sænke sig omkring den.

Krigsministeriets råddenskab og kriminalitet, som er ved at blive dokumenteret,  er blot et udslag hos en rådden og kriminel regering, der skal tvinges væk og stilles til regnskab – og for  retten – for deres kriminelle krigs- og besættelsespolitik i Irak og Afghanistan og for deres politistatsmetoder.

Løkke-regeringen må gå!

Se også
Fanget i sit eget spin
Leder, Kommunistisk Politik 3, 2010

Netavisen 22. februar 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne