Stor opbakning bag Lindø-arbejdernes forslag om landsdækkende demonstration ved Christiansborg

Lindø lukker nedDen 14. januar afholdtes et landsdækkende tillidsmandsmøde på Lindø-værftet, en af de arbejdspladser, der med Mærsk-McKinney Møllers beslutning om lukning af værftet og fyring af hen ved 2000 arbejdere for alvor mærker den kapitalistiske kriseoffensiv, der hærger Danmark i såvel den private som offentlige sektor med massefyringer.

80 tillidsrepræsentanter fra 32 industriarbejdspladser i hele landet deltog på mødet, der nedsatte en styregruppe på ni personer, der skal arbejde med konkrete initiativer mod regeringens krisepolitik og den brutalt voksende arbejdsløshed.

I en udtalelse fra mødet ”Handling NU!” hedder det bl.a.:

”Øjnene lukkes stiltiende for, at tusindvis af industriarbejdere mister deres job og må leve på et dagpengeniveau, der nærmer sig halvdelen af den normale indtjening.
Vi har desværre en regering der sidder på hænderne og mener at vi skal være tålmodige og vente på at krisen vender. Men skaden er sket. Finanskrisen er blevet afløst af en beskæftigelseskrise.”

Udtalelsen slutter:
” Derfor er der brug for handling NU! Hvis ikke der sættes initiativer og aktiviteter i gang over en bred front risikerer vi, at arbejdsløsheden bider sig fast og dermed bliver en bombe under velfærdssamfundet.” 

Blandt de konkrete forslag, der kom frem på mødet,  er afholdelsen af en landsdækkende demonstration foran Christiansborg imod lukningen af de danske arbejdspladser, som blev fremsat af smedene fra YIT på Lindø. Styregruppen mødes den 1. februar.

Forslaget om en landsdækkende demonstration har vundet stor opbakning.

F.eks. sender Arbejdsløshedsklubben i 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening en tak til tillidsfolkene fra mødet på Lindøværftet og siger: Vi er klar! Vi ses på slotspladsen!
Arbejdsløshedsklubben siger bl.a.:

”Regeringens politik har spillet fallit nu. Arbejdsløsheden stiger støt – Forfølgelsen af arbejdsløse skærpes fortsat – Efterlønnen angribes igen – Løn- og prisdumpning samt skattesvig hører til dagens konkurrence betingelser, alt imens landets statsminister holder pressemøde om tre burkaer for at kamuflerer at regeringen ikke kan løse dagen politiske problemer.”

Samtidig meddeler A-Klubben i BJMF, at den i øjeblikket arbejder på at indkalde til et landsdækkende arbejdsløshedsmøde den 8. marts.

Se hele udtalelsen fra tillismandsmødet på Lindø her

Handling nu!

Se udtalelsen fra A-Klubben i BJMF
Tak til tillidsfolkene fra mødet på Lindøværftet.

Læs
Industriens tillidsfolk kræver handling

Netavisen 21. januar 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne