Climate Justice Action: Deres fiasko er vores succes

Efter det står klart at klimatopmødet i København ender uden resultat udtaler den nyligt løsladte talsperson Tadizo Müller:

“I de sidste to uger har København oplevet en ynkelig fiasko og en bragende succes. Den åbenlyse fiasko er COP15, som ikke leveret de drastiske emissionsreduktioner og den retfærdige klimapolitik, som er nødvendig.

Successen er derimod den globale Klima-retfærdighedsbevægelse, der organiserede spektakulære, store og inspirerende aktioner, hvor aktivister fra hele verden mødtes og skabte et nyt fælles grundlag for at fortsætte kampen for global retfærdighed. COP-processens endelige svigt fremhæver vigtigheden af de sociale bevægelser, vores pres fra neden og civil ulydighed.”

Tadzio Müller blev anholdt tirsdag d. 15 dec, da han forlod Bella centeret efter en fælles pressekonference mellem Climate Justice Action og Climate Justice Now. Om politiet under topmøder udtaler han:

“Den danske stats vanvittige overreaktion med fængsling af omkring 1800 aktivister uden nogen som helst grund, klapjagten på bevægelsens talspersoner og angreb med tåregas og peberspray er en farlig præcedens, ikke kun for Danmark, men for hele verdens fremtid.”

Netavisen 20. december 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne