Reclaim Power: Succes på trods af politiets overreaktion

Af Climate Justice Action

Tusindvis af mennesker fra hele verden har i dag gennemført et folkemøde udenfor FN’s område. Dette skete trods politiets voldelige adfærd og forsøg på at lukke folkemødet.

Kamille Kofod fra Climate Justice Action fortæller:
“Vi har fået sat en anden dagsorden, og kommet med et klart budskab om at det globale civilsamfund forlanger en social retfærdig klimaaftale. Det er trods politiets totale overreaktion og forsøg på at forhindre det globale syd i at deltage”.

Politiets forhindrede imidlertid delegerede fra topmødet i at deltage i protesterne. Det eneste der stod mellem det internationale civilsamfund og delegerede fra topmødet var hegnet og politiet.

People's Assembly

“Det er et kæmpe demokratisk problem. Det her viser at COP processen slet ikke er demokratisk. Det er de vestlige lande der bestemmer, og nu hvor det internationale civilsamfund og delegerede forsøger at mødes forhindres det”, fortsætter Kamille Kofoed.

“FN forhandlingerne er ved at falde fra hinanden, og nu angriber politiet det globale syd i et helt legitimt forsøg på at blive hørt og få kravene om en socialretfærdig klimadagsorden igennem. “

Folkemødet blev, trods politiets forsøg på at forhindre det, alligevel afholdt,

Netavisen 16. december 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater