Proteststrejke på Lindø imod AP Møller Mærsks grådighed

Mandag formiddag nedlagde alle de timelønnede arbejdere på Lindø arbejdet og gik i kantinen. Her besluttede de at gå hjem i protest mod at AP Møller koncernen modtager statstilskud til at få bygget nye skibe på værfter i Asien.

AP Møller monopolet har besluttet at skrotte Lindø-arbejderne. Der skal ikke længere bygges nye skibe på værftet – Mærsks nye skibe skal i stedet bygges til discountlønninger på værfter i Asien.

Nu er det så kommet frem, at AP Møller Mærsk koncernen – Danmarks største virksomhed – på det seneste har fået bevilget et tilskud i form af et lavtforrentet statslån på 2,6 milliarder kr. for at gøre det endnu mere attraktivt for aktionærerne at investere i Asien!
Lånet er en del af den skatteyderbetalte såkaldte bankpakke II.

Mærsk-monopolet påstår at det har været svært at sikre finansiering på anden måde.

Hertil udtaler senioranalytiker Jacob Pedersen i Sydbank at han er forundret over at Mærsk ikke bruger andre finansieringsmuligheder:
”Men hvis statslån er den billigste måde, så har de jo gjort aktionærerne en tjeneste”, udtaler han til Jyllandsposten.

Ikke nok med at et par tusinde arbejdere snart får sparket så forgyldes aktionærerne endnu mere for at gennemføre sparket og ovenikøbet for danske skatteyderes penge.

Strejken finder samtidig sted på 50 årsdagen for indvielsen af Lindøværftet.

AP Møller Mærsk har besluttett at lukke ned for skibsbygning på Lindøværftet i 2012, når det sidste skib fra de nuværende ordrer er afleveret. Men allerede til februar fyres omring 1000 af de 2000 timelønsansatte.

Se også

Mærsk får tilskud fra statens bankpakke (DR)

Organisation: Mærsk accepterer mafiametoder (DR)

Netavisen 23. november 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne