Skraldemændene fortsætter blokade efter politirydning

Fotoreportage: Kommunistisk Politik
Opdateres løbende
Sidst opdateret 28.10

Blokade ved Vestforbrændingen

Kommunistisk Politik var ved blokaden på Vestforbrændingen mandag kort før den blev ryddet. Længere nede på siden bringes en række billeder derfra.

Mandag den 26. oktober
Skraldekonflikten optrappes. Mandag brød politiet blokaden ved Vestforbrændingen. Omkring 75 skraldemænd trak sig tilbage. De vil ikke slås med politiet. Samtidig har konflikten bredt sig til København og Frederiksberg, hvor skraldemændene fra R98 strejker i sympati med de tidligere ansatte ved HCS.

Tirsdag den 27
Blokaden forsøges fortsat ved Vestforbrændingen. Ca. kl 9 morgen gik talstærkt politi målrettet ind og arresterede de aktionerendes talsmand Ronni Larsen. Der afhentes heller ikke i dag skrald i store dele af København og Frederiksberg. For anden dag i træk sympatistrejker skraldemændene hos R98. Skraldemændene hos Renoflex, der bl.a. dækker Køge, Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Greve, gik også i sympatistrejke.

Se Politi anholder skraldemandstalsmand Politiken

Skraldestrejke breder sig til Renoflex
DR

Onsdag den 28
Efter to dages sammenstød ved blokaderne tager de aktionerende skraldemænd det indtil videre med ro. Politiet brugte arrestation af talsmanden Ronni Larsen som pression. Han kritiserer politiet for unødig anvendelse af magt under konflikten. Politiet har flere gange brudt skraldefolkenes blokade af indkørslen til Vestforbrændingen med fysisk magt og brug af politihunde ‘De har brug for en pause efter sammenstødene med politiet’, siger fællestillidsmand Palle Nissen fra R98 til politiken.dk. De københavnske skraldemænd fra R98 genoptog arbejdet. Tirsdag gik skraldemænd i Kolding også i sympatistrejke. Den fortsatteætter onsdag.

Se Politi brød aftale med aktionerende skraldemænd Modkraft

Københavnske skraldemænd arbejder igen Politiken

Skraldestrejke i Kolding fortsætter DR Trekanten

Torsdag den 29.
Skraldemændene holder møde kl. 11 for at drøfte nye skridt. HCS har meddelt, at firmaet vil kræve penge af skraldemændene, hvis konflikten og blokaderne fortsætter.

Se HCS vil have penge af skraldemænd

Onsdag den 4. november

Pressemeddelelse fra skraldemændene:

Skraldeprinsesserne fortsætter kampen på nye måder

Baggrund

50 skraldemænd fra transportfirmaet H.C. Svendsen A/S har i tre uger været ramt af konflikt, fordi de er utilfredse med deres arbejdsforhold.

Først strejkede de. Så blev de fritstillet af HCS, da firmaet blev suspenderet fra sine renovationskontrakter med kommunerne i Hvidovre, Glostrup, Ballerup, Gladsaxe og Herlev. Derefter indledte en blokale ved forbrændingsanlæggene i Glostrup og på Amager. Og de giver ikke op!

Se
“Vi skulle rage gamle bleer ud uden maske på” Avisen.dk

Støt op om skraldemændenes kamp for et bedre og sikkert arbejdsmiljø, og kampen for deres tillidsvalgte

Se hvordan på de aktionerende skraldemænds hjemmeside

skraldeprinsesserne.dk

Følg med på Facebook

Blokade ved Vestforbrændingen 26. oktober 2009

Er gensidig respekt en by i Rusland?

Blokaden ved Vestforbrændingen

HCS skraldebil

HCS' hovedkvarter

HCS’ hovedkvarter

Nok er nok

Netavisen 26. oktober 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne