Kampen fortsætter – en gang om året

“Ud af Krisen – Ind i fremtiden” var overskrift på protesterne mod regeringens nedskæringspolitik den 6. oktober.

Reportage/Kommentar v. DKU
Kommunistisk Politik 20, 2009

Fotos København og Odense: KP

Frontbanner København

I anledning af folketingets åbning havde en række ungdomsorganisationer indkaldt til demonstrationer landet over. Over 30.000 elever og studerende deltog i protesten, og viste meget tydeligt at viljen til forandringer er stærk i ungdommen.

Desværre fik de unge lov til at stå alene. I stedet for at bakke op om de rimelig moderate krav – “Kvalitet i skolerne”, “Praktikpladser til alle” og “Bekæmp ungdomsarbejdsløshed – invester i uddannelse” – valgte toppen i LO (igen) at vende ungdommen ryggen.

Lokalt havde BJMF og Stilladsklubben indkaldt til for-demo ved Christiansborg, med krav om “Flere Jobs NU!” og “25% højere dagpenge NU!”.

Fuck os – Vi er jo bare fremtiden!

Fuck us - Vi er jo baree frremtiden - Demo København 3.10.2009 Foto: KP

Demonstrationens store styrke var ungdommens kampgejst og kreativitet der kom til udtryk i kampråb og på de mange forskellige bannere. “Fuck os – Vi er jo bare fremtiden!” er en meget rammende beskrivelse af den politik der bliver ført overfor ungdommen, og som er begyndt at ramme hårdere og bredere i takt med at den økonomiske krise uddybes.

Rådhuspladsen Kbh 6.10.2009

Men kampgejst og kreativitet er ikke meget værd når det mangler retning og formål. Paroler og grundlag var fornuftigt, men det lykkedes for talere og konferenciers at få lagt en dæmper på kampgejsten, talt ned til eleverne og rettet fokus på “…store politikere, Niarn og Lucy Love”. Spørgsmålet er hvad ungdommen kan bruge store politikere til?

Generelt kun tomme løfter om bedre tider efter næste valg.

Alternative kampmidler skal op af skuffen

Den eneste måde vi kan opnå andet end løfter er ved at gøre alternativet mindre acceptabelt for kapitalen og dermed for politikerne. Elever og studerende har den åbenlyse bagdel, at når de strejker rammer det ikke nogen på pengepungen. Derfor skal de alternative kampmidler findes op ad skuffen. 22.000 demonstrerende på Slotspladsen er en god start, men det ændrer heller ikke noget af sig selv. Det gør 22.000 der dagligt blokerer metroen, togene og hovedvejene til gengæld.

Rytterstatuen Christiansborg 6.10.2009

Men for at det ikke bare skal være en sjov ide,  må der skabes en bevægelse , der har et reelt mål om at skabe forandringer og ikke bare holde en stor demo.

Og dernæst sørge for hele tiden at styrke kravene og bevægelsen, og udnytte det potentiale og den kraft der er i ungdommen.

2009

Odense 6.10. 2009 Foto: KP

Bomber i stedet for bøger: Arbejderpartiet KOmmunisterne Odense 6.10.2009

Odense 6.10. 2009 Foto: KP

Netavisen 7. oktober 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater