Danske havnearbejdere reagerer mod kup i Honduras

Pressemeddelelse 3F

Faglig protest mod kuppet i HondurasMandag morgen vendte Ole Nors fra fagforbundet 3F’s Hovedbestyrelse hjem fra et besøg i det kupramte mellemamerikanske land Hondras. Han har repræsenteret de danske Havnearbejderes Landsklub og har undersøgt overgreb begået af militæret i Honduras mod fagforeningsfolk.

Ifølge Ole Nors står kupmagerne bag mord og uberettigede fængslinger af flere fagforeningsfolk og andre medlemmer af den civile modstandsbevægelse i landet.

– Kupmagerne forsøger at give et billede af at alt er helt normalt i Honduras. Men der er fortsat store protester, og i weekenden gik titusinder på gaden for at kræve demokratiet genindført, udtaler Ole Nors, der var øjenvidne til befolkningens blokader af hovedvejene.

Kupmagerne har nu haft magten i Honduras i tre uger, og situationen ser ud til at blive optrappet efter at modstandsbevægelsen har opfordret til generalstrejke fra på torsdag den 23. juli.

Det er baggrunden for at det Internationale Transportarbejderforbund ITF nu vil sætte ind overfor Honduras handelsflåde for at støtte de lokale fagforeningers krav om genindførelse af demokrati. ITF’s beslutning vil sandsynligvis påvirke lastning og losning af de 650 skibe, der fører honduransk flag.

Det betyder, at også de danske havnearbejdere fremover vil være ekstra opmærksomme på skibe, der sejler under honduransk flag.

– Jeg bakker op om opfordringen fra det Internationale Transportarbejderforbund om at presse kupmagerne på økonomien. Jeg vil sørge for, at de danske havnearbejdere bliver klar over den dramatiske situation for vores kolleger i Honduras, udtaler Ole Nors.

Netavisen 22. juli 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater