APKs 4. kongres: Den unge generation rykker frem

En ny generation rykker frem – i samfundet som helhed, på venstrefløjen, i den kommunistiske bevægelse. Børn i fattigfirserne, unge i det ny århundredes første årti, der startede med krige og ender med dyb økonomisk verdenskrise siden. Den første generation, som er ringere stillet end forældrene –med ringere fremtidsudsigter. Det er også en generation, der er gået på barrikaderne imod de ulovlige krige og for at kræve velfærd til alle.

Krig koster: Fra 1. maj på Den røde Plads i Fælledparken 2008

Det var ikke mindst generationsskiftet, der prægede APK’s 4. kongres i påsken. Der var mange unge delegerede, der gik ind i diskussionerne. En stribe unge, men kampvante kommunister blev valgt til Centralkomiteen og besætter nu de ledende poster i  partiet.

Her er nogle indtryk af kongressen fra nogle unge delegerede (anonyme af registreringshensyn):

SØ, 26-årig arbejdsløs tømrer;

APK’s 4. kongres var min første.Kongressen gav mig et godt indblik i, hvor partiet står, hvilke styrker og svagheder det har, og hvordan det arbejder i de forskellige landsdele. Den gav også mulighed for at diskutere de sidste års politiske udvikling og de kommende års kamp på et højere niveau,  end der normalt er plads til i en travl hverdag.

–  Den bar præg af generationsskiftet i partiet, men på en positiv måde. Erfaringerne fra de sidste 25-50 års kampe er guld værd for den nye generation. Mange af tingene kan vi læse os til, men det er først når vi sidder rundt om det samme bord, ung og gammel, arbejder og intellektuel, at ideerne og politikken for alvor udvikler sig.

KD, elektriker, også 26 år:

– En kongres skal for mig være en begivenhed med mærkbare resultater, og det mener jeg APKs 4 kongres var. En kongres er jo først og fremmest en politisk størrelse, og diskussionerne var gode og nuancerede. De afspejlede bredden i partiet, fordelt over landet, og mellem kønnene, og at en ny generation står klar til trække et læs på den leninistiske vogn.

Som 26-årig var det også rart at opleve at alder ikke er nogen hindring for noget, heller ikke i et kongres-forum, og at veteranerne tværtimod fordrer, at vi som unge involverer os politisk og organisatorisk. Det også afspejler sig ret tydeligt i den nyvalgte centralkomite, som er ret godt besat med unge kræfter og med en øget repræsentation af kvinder.

Kongressen var en virkelig succes for partiet, og det er min klare overbevisning at alle, der deltog, deler denne begejstring og udsigten til en styrkelse af vores parti.

Den 4. kongres uddybede APKs handlingsprogram og fastlagde den kommende tids opgaver. Den vedtog bl.a. et krisepolitisk aktionsprogram og en opfordring til at deltage i protesterne mod klimatopmødet i København og til at stemme på liste N’s kandidater ved EU-parlamentsvalget i juni.

Se også pressemeddelelsen  fra kongressen

Netavisen 24. april 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater