Løkke Rasmussen og hans damer

Fra kikset nyliberalisme til mer af samme slags: Den udvalgte statsminister har brug for et blødere look

Fra storkonflikten i det offentlige  2008Som statsminister har Lars Løkke Rasmussen fra starten store problemer. Han vil fortsætte Foghs nyliberale blokpolitik med De Konservative og Dansk Folkeparti – men samtidig skal han prøve at give politikken et andet image og bruge en anden retorik.

For danskerne var færdige med Fogh og hans Bush-retorik og dødtrætte af hans politik. Den afgåede krigsforbryder stod til at tabe næste valg med et brag. I månedsvis hare meningsmålingerne givet posten som kommende statsminister til Helle Thorning-Schmidt. Ikke i kraft af hendes egen fortjeneste eller styrke, men som fravalg af VK og DF.

Foghs afgang er den eneste chance, Venstre-regeringen får for at rette op på situationen og vinde et nyt valg.

Derfor har regeringen brug for at vinde tid, og derfor afviser den panisk alle forslag om at udskrive nyvalg, selvom Løkke Rasmussen aldrig har fået et folkeligt mandat som statsminister, og selvom både den nationale og internationale situation har ændret sig dramatisk siden valget i december 2007, hvor Fogh og Co. stadig kunne optræde med deres spin om, at Danmark kunne købe hele verden.

Selv Thorning Schmidt ville have en chance for at slå Løkke, hvis der var valg i dag. Derfor afviser VK-regeringen og de borgerlige medier, der støtter den (og det er de fleste) enhver ide om valg som overflødig og nærmest til grin.

Damerokaden

Løkke Rasmussen skal rive sig fri af Foghs og partiet Venstres dårlige image som internationale krigsforbrydere, islamofoimiske ballademagere og danske velfærdsslagtere.

Det er ikke kun fordi Lars Løkke kan lide at omgive sig med damer og dyrker en glad aften i byen på skatteborgernes regning med lidt bilagsfusk, at han har udpeget to i den sammenhæng relativt ukompromitterede unge venstredamer som henholdsvis Karen Ellemann, der er blevet indenrigs- og socialminister, og Inger Støjberg, som afløser den brutale Claus Hjorth Frederiksen som beskæftigelses- og også ligestillingsminister.

I samme forbindelse slap man af med islamofoben Karen Jespersen og fik nedlagt og opdelt hendes ’velfærdsministerium’. Løkkes unge damer skal rette op på det barske image Fogh efterlader sig, og det brutale arbejdsgiverimage, som Løkke selv og den til finansminister forfremmede venstrestrateg Hjorth Frederiksen ikke kan løbe fra.

Måske Løkke er gået i lære hos Barack Obama: Det bliver højst til symbolske politikændringer, resten er ny retorik, nyt image og nyt spin. Den danske krig i Afghanistan fortsætter (selvom der nu bliver mere stille om den) – og det gør det nyliberale krisefelttog mod velfærd og det store flertal også.

Netavisen 7. april 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne