Stor kunstnerisk opbakning omkring Fredsfestival 2009 i Sydhavnen

Årets fredsfestival den 12. september, der afholdes i Karens Minde i Sydhavnen under overskriften: Klima, krise og krig – hvordan hænger det sammen?, har fået en flot modtagelse blandt danske kunstnere.
Programmet er fyldt til randen og der meldes lukket for tilgang fra alle tre scener på Karens Minde.

Mange af kunstnerne har fået hædersbevisninger eller har udgivet nye cd’er i år:

Søren Korshøj modtog Danish Music Award 2009, for Årets Danske Visealbum, cd’en “Bladet fra munden”. Ikke alene gode sange, men også de kommentarer, der følger med er værd at lytte til. Søren Korshøj optræder med egne sange og som vejleder på sangskriver-workshoppen.

Tamra Rosanes med sin søn Noah Rosanes viser nye sider af sin kunstneriske formåen med sange fra cd’en fra maj 2009, med bl.a.: “A green Tomorrow Today” og “On the Road to Copenhagen”.  Hvorfra overskuddet doneres til ”Skoven i skolen” og projektet ”Genplant Planeten”. Sangene blev også præsenteret på den udsolgte hyldestkoncert for Pete Seeger, på hans 90-års dag den 3, maj.

Arne Würgler har i 2009 modtaget DJBFA’s hæderspris. Det var nu tiden, med alle de år Arne har brugt på at synge et politisk publikum i stemning. Han udgav i maj i år cd’en “En hjertesag”.

Babak Vakili rapper sine egen vej med ep’en fra januar 2009 “Når alt kommer til alt” … er vi mennesker og ikke noget andet, og ingen er mere værd end andre. En etnisk dansker fra Nørrebro, der ikke vil sættes i bås som 2.generations-indvandrer, men respekteres for den, han er. Derfor er Vakilis rap noget man lytter til. 

Violinspilleren Kristian Bugge var i 2004 den første musiker, der modtog DR P2’s Radium Award, og hans debut cd modtog i 2006 Danish Music Award i to kategorier.

Med Kim Menzer og Søren Korshøj som vejledere vil en del af kunstnerne i dagens løb skrive og komponere sange over tema’et. Det er bla. Peter Abrahamsen, Leif Monnerup, Arne Würgler, Malene Hempf-Jensen, Mads Heinesen, Lars Harboe og Klaus Caprani.

Anne Marie Helger, Jesper Klein, Fin Alfred, John Bæk, Lise Dres, Michael Hamilton, Per Warming, Tom Frederiksen, Helge Larsen, Sine Bach Rüttel og grupperne Impuls Trio, Folkets Hus Spillefolk, Tjunatrix, Volumen og Travellin’ vil også kunne opleves på fetsivallen.

Men musik alene gør ingen fredsfestival, der må også ord og billeder til.
Festivallen indledes kl. 11 med en debat om Festivallens tema. Knud Vilby, svenskeren Mikael Nyberg og Sofie Boel vil med hver sin indfaldsvinkel belyse sammenhænge og modsætninger. Har klimakrisen, krigene i Afghanistan og Irak og den økonomiske krise noget med hinanden at gøre … der vil blive lejlighed til at stille spørgsmål fra tilhørerne.

Der bliver udstilling af billeder af Rune Wrangel og asylbørnenes fotoudstilling “MED I BAGAGEN” og Annicas trylleshow og snobrød for børn.

Der er i skrivende stund 18 forskellige foreninger, der har meldt sig som arrangører af workshops, debatter, film, udstillinger og salg af egne materialer. Vi ved der vil komme flere til, men det er snart sidste udkald, for der er deadline for tilmelding den 10. august.

Med støtte fra fonde, fagforeninger mv. og ikke mindst Peoples Climate Action og mange frivillige kræfter bliver der gratis adgang for alle.
Der kan købes mad og drikke på stedet.

Program med links til alle de deltagende findes på hjemmesiden www.fredsfestival.dk, hvor der bliver opdateret efterhånden som aftalerne kommer på plads.

Netavisen 4. august 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater