3F-Kastrup: Kæmpe nedgang i flytrafik – Nu skal der sættes ind!

Fagforening vil have bedre muligheder for efteruddannelse og omskoling og kræver forhøjelse af dagpengesatsen

SAS i krise - og hele flytrafikkenDen økonomiske krise gør nu rigtigt ondt i flybranchen. Fra september til januar kom der flere end 600.000 færre månedlige igennem Københavns Lufthavn. Alene i januar måned var der 218.000 færre passagerer. Nedgangen i luftfartsbranchen er værre end efter 11. september 2001.

“Det er gået utroligt stærkt. Nedgangen har ramt enormt kraftigt,” siger Henrik Bay-Clausen, der er formand for 3F i Kastrup.

Den faldende flytrafik kan mærkes i fagforeningen, hvor ca. 4.000 af fagforeningens medlemmer arbejder direkte i luftfartsbranchen.

“Det går hårdt ud over vores medlemmer. En række virksomheder i lufthavnen gået konkurs og andre varsler fyringer af i hundredvis af medarbejdere,” siger Henrik Bay-Clausen.

”Vores medlemmer får et økonomisk chok, når de oplever at dagpengeniveauet kun er lidt mere end det halve af. hvad de normalt har tjent. Der er virkelig behov for at få hævet satserne, ellers ender det med at folk må gå fra hus og hjem” siger formanden og efterlyser samtidig bedre redskaber til uddannelse af de ledige.

”Der er god vilje men utilstrækkelige muligheder på de uddannelsessteder der skal hjælpe arbejdsmarkedet i en situation med stigende ledighed. Det virker som systemerne mangler penge og er gået ned i gear i forhold til opgave med hurtig opkvalificering af ledige”, siger Henrik Bay-Clausen og opfordrer regeringen til hurtigt at gøre noget for at bremse krisen i opløbet.

Netavisen 18. februar 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne