44 ansøgere pr. rengøringsjob

På under et halvt år er manglen på chauffører, avisbude og rengøringsassistenter afskaffet. Nu meldes der om stor rift efter disse tidligere mindst prestigefyldte job for at kunne klare dagen og vejen –  og sikkert tårnhøje boliglån for mange unge.

Analyse Danmark foretog i 2006 en undersøgelse af de 10 mindst prestigefyldte job:

ISS Hospitalsrengøring1) Avisbud/reklamebud
2) rengøringsassistent
3) parkeringsvagt
4) kasseassistent
5) ufaglært bygningsarbejder
6) vinduespudser
7) taxichauffør
8) lagerarbejder
9) flyttemand
10) chauffør.

Rengøringsmastodonten ISS melder nu, at de havde 44 ansøgere pr .stilling i januar i år mod 5 året før, og at de i januar har opslået 47 stillinger imod 120 sidste år.

Markant flere søger job som bus- og taxachauffører. Codan Taxi i København beretter, at de mange nye ansøgere typisk er blandt håndværkere som er blevet fyret i byggeriet. Bladkompagniet kan melde om stor interesse for at få et bladjob, og hos Dansk Supermarked A/S strømmer ansøgningerne ind.

For arbejdsgiverne er det en ønske situation at kunne vælge og vrage. Det gør for dem heller ikke spor, at der fortsat er en stor gruppe udenlandske arbejdere, der misbruges med elendige løn- og arbejdsforhold. For det er med til at presse lønnen generelt.

Netavisen 17. februar 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater