Krigsindustrien mærker ingen lavkonjunktur

Plakat fra demo mod Terma og dansk våbeneksport til Israel 2002Mens hele den almindelige industri kan melde om afmatning og fyringer som følge af den internationale økonomiske krise, så er der gang i den såkaldte danske ”forsvars”-industri FAD (Forsvars- og Aerospaceindustrien i Danmark). FAD er en industrigruppe under Dansk Industri. med 30 medlemmer, der tilsammen omsætter for mere end syv mia. kroner.
Den melder om lutter travlhed, skriver Børsen.

Igennem de seneste år er dansk krigsproduktion tordnet frem. Det er en del af betalingen for det nære krigssamarbejde med USA i Afghanistan og Irak og for de danske blodofre.    

Terma A/S er absolut Danmarks største krigsproducent med bl.a. udstyr til krigsflyindustrien med en omsætning på over en milliard kroner om året.
– -Vi er ikke afhængig af om folk f.eks. køber nye biler eller ej,  konstaterer direktør og ejer af Falck Schmidt Defence Systems, Jan Falck Schmidt. Firmaet ansætter folk og er lige gået i gang med en ordre til 40-50 millioner kroner på mastesystemer til det amerikanske forsvar.

Al erfaring siger, at netop dette ekstremt uproduktive produktionsfelt får nyt liv under kriserne. Krigsoprustning, sikkerhedsindustri og krig er den kriseplagede kapitalismes forsøg med en livgivende medicin for at slippe ud af krisen.
Det er heller ikke Pentagon og den amerikanske krigsindustri, der i denne tid drejer nøglen om.

Netavisen 1. februar 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater