Felttoget mod arbejdsløse fortsætter

Foghs arbejdsmarkedskommission vil barsle med en endelig rapport i sommeren 2009 – og bringe ’nye’ argumenter for nedskæringer i stilling

Mor og far bliver arbejdsløse - hvad bliver der af os?

Selvom Fogh havde travlt med at få gennemført sin reaktionlære dagpengereform, før krisen kradsede for dybt og antallet af arbejdsløse eksploderede er hans Arbejdsmarkedskommission, hvor skytset til nedskæringer hentes, langt fra færdig. Den arbejder ufortrødent videre og skal efter planen komme med sin endelige rapport midt på næste år.

Attentatet på de arbejdsløse med planerne om halvering af dagpengeperioden og væsentlig skrappere krav til genoptjeningsret faldt ikke mindst fordí argumentet om, at der skulle skæres hos de arbejdsløse fordi der var brug for alle hænder, og mere til, faldt fladt på gulvet, da krisen brød ud med dens uundgåelige massefyringer.

Nu skal argumenterne justeres, og Arbejdsmarkedskommissionen retter allerede sigtet mod et nyt angrebsmål – det som kaldes ’det rummelige arbejdsmarked’: at der skal være plads også til folk, som er handicappede eller ikke fuldt arbejdsdygtige.

Ifølge økonomen Henrik Herløv Lund kan der ventes angreb især på tre områder: nemlig forslag til forringelse af fleksjob, førtidspension og sygedagpenge. Man kan se en gennemgang på sitet www.henrikherloevlund.dk
(se ARBEJDSMARKEDSKOMMISSIONENS problematiske forslag – doc)

Hvad argumenterne for nye forringelser skal være har de fine folk i Arbejdsmarkedskommissionen altså godt et halvt år til at regne ud.

Netavisen 25. november 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne