Politipression virker – hver gang

DKU plakat: Bliv medlem af korpset
DKU: Hverveplakat

Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbunds forslag til hverveplakat for de hundredvis af nye betjente, der skal rekrutteres til korpset efter at politikerne har smidt næsten en milliard kroner mere efter det

Klik på billedet for at se den som plakat i pdf
www.dku99.dk

Regeringspolitikerne og folketingsflertallet, der ikke kan bevilge almindelige offentligt ansatte beskedne reallønstigninger (men netop har hævet højesteretsdommernes årsløån med 200.000 kr., eller 20 %) kaster nu næsten en milliard kroner ekstra efter det umættelige politikorps.
Det vil koste 843 mio. kr. at ansætte 300 nye betjente og 250 nye kontoransatte, der skulle frigøre lige så mange betjente til gaderne. Truslen om ulovlige aktioner fra politikorpsets side lettede straks på låget til de offentlige kasser.

Kurt Klaudi Klausen, professor ved Syddansk Universitet og ekspert i store offentlige reformer, retter i Berlingske Tidende en hård kritik mod reformen:
– Politikerne er i panik. Regeringen er i panik, siger han: – Nu putter de en masse flere penge i et område, der konstant får tilført massive midler, hver gang der er et problem. Det så man ikke under eksempelvis kommunalreformen. Politikerne har ikke indset, at selvom de tilfører penge til systemet, løser de ikke nødvendigvis problemet. Man kan komme meget langt for små penge ved at justere på ledelse og processer,« siger han.

Til samme avis siger Erik Bonnerup, der er formand for det ‘Visionsudvalg’, som designede den problematiske politireform:
– Jeg er bange for, at man kun kurerer symptomerne. Det sker desværre hver gang, man tvinges til at se på grundlæggende ændringer af dansk politi. Så svarer politi og politikere: Vi må have flere folk. En udvidelse af styrken var jo ikke det, politireformen gik ud på. Den handlede om at modernisere og effektivisere et forældet politi. Måske skulle man hellere kigge på, hvordan det egentlig går med den teknologiske fornyelse og alle de andre ting frem for at bevilge flere penge, siger Erik Bonnerup.

Socialistisk Folkeparti er blandt de rundhånede ydere af skatteborgerpenge til yderligere oprustning af politikorpset og flere betjente tiol at sætte ind mod ungdommen, christianitter og luk lejren-aktivister. SF kalder det ’en god aftale for politiet’. Partiet har kastet sig ud i en konkurrence om styrkelse af lov-og-orden med Dansk Folkeparti.

SFs retsordfører Karina Lorentzen siger:
– SF foreslog allerede i september, at vi skulle gennemføre en virkelig gennemgribende indsats over for bandekriminaliteten, så ønsket om at stoppe den organiserede kriminalitet er ikke noget, Dansk Folkeparti har fundet på, selvom partiet gerne vil have det til at lyde sådan.

Line Barfod, kommunalpolitisk ordfører for Enhedslisten, siger tillykke til politiet:
– Vi ønsker politiet tillykke med at der er lykkedes at få både flere hænder og mere i løn. Nu må de øvrige offentligt ansatte på med vanten, og følge politiets eksempel. De fik tilkæmpet sig lidt mere i løn i foråret, men der er lang vej endnu – bare indtil vi når status quo fra i forhold til Fogh-regeringens mange forringelser. Politiet viser vejen.

Barfoed tilføjer:
– Resultatet af politiaftalen er at der skal ansættes 550 flere i politiet for at undgå at regeringens politireform udgør en forringelse. Det svarer til ca. 5 pct. af det nuværende personale. Hvis vi laver samme udregning på regeringens kommunalreform forrige år, så er 5 pct. af de 800.000 offentlige ansatte – fraregnet militær – 40.000 flere ansatte. Og det er altså bare for at opnå status quo.
Der er ingen knaphed på midler til politi og militær og støtte – eller ros – fra opportunistiske ’venstrefløjspolitikere’.

DKU’s ovenstående plakat rammer lige i øjet.

Se også
Stop det politiserende politikorps!
Kommunistisk Politik 22, 2008

Netavisen 8. november 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne