BUPL siger nej til tomt tilbud fra KL

BUPL sætter sig ikke tilbage til forhandlingsbordet med Kommunernes Landsforening. Det er resultatet af BUPL’s hovedbestyrelsesmøde lørdag.

“Det giver ingen mening at gå ind på et tilbud, der er det samme som det, pædagogerne har sagt nej tak til én gang. Det var der enighed om i hovedbestyrelsen,” siger BUPL’s formand Henning Pedersen og fortsætter.

“Jeg er nødt til at konkludere, at Mads Lebech har lavet et pressestunt og intet andet. Han ville gerne signalere villighed til at få afsluttet den strejke, som giver 122.000 børns familier store problemer. Det eneste, KL åbenbart er villig til, er at ramme alle landets børnefamilier med en lockout fra 17. juni. Det er direkte uansvarligt.”

Henning Pedersen fastholder BUPL’s krav til at afslutte konflikten. Det drejer sig om tre løntrin til pædagoger, souschefer, afdelingsledere og stedfortrædere, bevarelse af tillæg for aftenarbejde samt nedsættelse af en ligelønskommission.

“Vi er nødt til at få rettet op på den grundlæggende uretfærdighed, der ligger i, at pædagoger tjener mindre end andre med mellemlange, videregående uddannelser både i det private og det offentlige. Selvfølgelig har KL råd til at forbedre lønforholdene, hvis de vil,” siger Henning Pedersen.

Netavisen 7. juni 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne