Dag 50 – og det er ikke slut

Skal ligelønsbabyen vente til 64?

Onsdag den 4. juni er det storkonfliktens Dag 50. Sundshedskartellet og BUPL er fortsat i strejke, og der kæmpes fantastisk. Moralen fejler intet.

Stor spænding står der om resultatet af sosu’ernes afstemning om FOAs forlig med Danske Regioner for de hospitalsansatte. Det vil blive offentliggjort sidst på ugen.

Bliver det et Nej som da BUPL’erne nedstemte ledelsens forlig vil situationen for storkonflikten endnu engang ændre sig – og et regeringsindgreb utvivlsomt komme meget tæt på.
Bliver det et ja, kommer presset mod de strejkende og de faglige ledelser til at være enormt.

Men den lange strejke har ikke tæret på kampgejsten. Befolkningens sympati er heller ikke forsvundet, men beholdningen i de tidligere fyldte strejkekasser er ved at nå bunden, især i Sundhedskartellet.

Connie Kruckow afviste under nye forhandlinger med Danske Regioner først på ugen et tilbud på 13 pct. (en stigning med 0,2) og anvendelse af nogle vikarpenge. Det lå langt fra de minimum 15 pct. sygeplejerskerne og de offentligt ansatte kæmper for.

Der har været dramatik, gejst, forrygende masseinitiativer – og svigt, fejghed og forrædderi under konflikten. Opture og nedture, uforglemmelig solidaritet.

Afslutningen mangler endnu. Den bliver skrevet i kampen.

Netavisen 4. juni 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne