’En samlet flok’: Demo foran Christiansborg

Strejkende pædagoger fra BUPL Fyn

Der var masser af kampgejst og en fantastisk stemning, da titusinder af konfliktende og støtter fyldte Christiansborg Slotsplads (indbefattet den anden side af kanalen) tirsdag eftermiddag for at fortælle regeringen og folketingsflertallet, at konflikten ikke er slut, men stadig er fuld af kraft.

Kravene er, at der skal åbnes for den hermetisk tillukkede pengekasse, som  regeringen sidder på, og at den fedtede lønramme på 12,8 pct. over tre år skal sprænges – til minimum 15 pct.

Også denne stordemonstration afspejlede kampaktiviteterne på lokalt plan, da tusinder af især pædagoger fra hele landet kom til København og satte deres lyserøde præg.
Rigtig løn = Rigtige pædagoger.

Under demonstrationen ankom en stafet fra Nyborg – pædagoger der siden morgenstunden havde demonstreret, hvor hurtigt de egentlig løber på deres underbetalte job.

Fra BUPL-Fyn bragte man en storkonfliktudgave af den chilenske kampsang ’El Pueblo Unido’ – ’Et samlet folk kan aldrig besejres’.Og igen og igen genlød slotspladsen af sange og kampråb.

Den kompromis-glade pædagogformand Henning Pedersen, sygeplejerskernes mere stålsatte Connie Kruckow og Mette Aagaard Larsen fra Pædagogstuderendes LandsSammenslutning, der har stået for en klar kamplinje,  talte. Desuden havde Mette Frederiksen fra de under konflikten så tavse socialdemokrater sneget sig med.

Ingen af talerne beskæftigede sig med de mulige udviklinger af konflikten, når afstemningsresultatet fra urafstemningen i FOA foreligger i morgen, torsdag den 29. maj: et hurtigt regeringsindgreb eller et Sundhedskartel, der presses til forhandlinger. Forhandleren fra Kommunernes Landsforening Mads Lebech har gjort det klart, at der ikke er noget at forhandle om for BUPL og pædagogerne.

Pædagogerne og de strejkende i sundhedssektoren er af en anden mening. De synger:

En samlet flok kan aldrig trampes ned,
vor modstandskamp skal samle
fler og fler og fler
og Lebech han må vige, når vi ved,
at intet kan stå mod vor enighed.

Se hele teksten her

Netavisen 28. maj 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne