Ligelønsdag: Markeringer i Aalborg og København

Strejkende pædagoger sætter deres præg på bybilledet Her i Århus 21. maj 2008

Pædagogernes fagforening, BUPL, har udnævnt den 22. maj som ligelønsdag og markerer dagen foran Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor Kommunernes Landsforening er samlet til KL’s sociale temamøde. Tæt ved 1.200 politikere og ledende embedsmænd fra kommunerne har tilmeldt sig KL’s temamøde.

Under parolen “Rigtig løn er ligeløn” mødes pædagoger fra flere af de strejkende kommuner for at huske KL på, at det endnu ikke er lykkedes at skaffe pædagoger en løn, der matcher deres uddannelse og ansvar.

“Pædagogernes løn halter bagefter både i forhold til private og offentligt ansatte med samme uddannelseslængde. Ni ud af ti pædagoger er kvinder, og det ses på lønnen. Hver gang en privatansat mand med samme uddannelseslængde tjener 100 kroner, tjener en pædagog kun 74 kroner,” siger BUPL’s formand Henning Pedersen, som er en af talerne ved arrangementet i Aalborg.

Ud over flere penge til overenskomstfornyelsen 2008 håber han, at der vil blive nedsat en ligelønskommission, som kan pege på, hvordan man løser de lønmæssige skævheder, som rammer pædagoger og andre kvindedominerede faggrupper på det offentlige arbejdsmarked.

Demonstrationen starter klokken 9.00 ved Aalborg Kongres & Kultur Center. Klokken 10.00 går demonstrationen videre til Skovdalen på Kong Christians Allé i Aalborg, hvor der er musik og tale ved BUPL-formand Henning Pedersen samt rapporter fra de strejkende pædagoger.

Ligelønsdagen markeres også i København, hvor pædagoger og sygeplejersker i en demonstrationen bevæger sig fra Nørrebrohallen klokken 12.00 til Christiansborg Slotsplads.

Netavisen 22. maj 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater