Sygeplejerskerne til Fogh: Skæbnetime for det offentlige sundhedsvæsen

Anders Fogh Rasmussen har på sit ugentlige pressemøde opfordret parterne til at løse strejken snarest muligt. Men statsministeren burde i stedet bekymre sig om fremtidens sundhedsvæsen, hvis ikke sygeplejerskerne får en lønfremgang, lyder det fra Dansk Sygeplejeråd.

Sygeplejersker i Århus Harald Jensens Plads April 2008

Statsministeren skærper retorikken og opfordrer nu parterne på det offentlige arbejdsmarked til hurtigst muligt at sætte sig sammen og løse konflikten. Opfordringen fremsatte statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) på sit ugentlige pressemøde, hvor han på både egne og befolkningens vegne gav udtryk for stor utålmodighed på grund af de gener, strejken giver.

”Det er nu femte gang, jeg på et tirsdagspressemøde kan konstatere, at der er en strejke i gang, og nu er en ny strejke brudt ud på daginstitutionerne. Rigtigt mange er nu berørt af strejkerne. Antallet af aflysninger i sygehusvæsenet er nu over 200.000,” lød begrundelsen for Anders Fogh Rasmussens appel til parterne om at finde tilbage til forhandlingsbordet.

Dansk Sygeplejeråds formand Connie Kruckow opfordrer statsministeren til i stedet at se langsigtet og fokusere på fremtidens offentlige sundhedsvæsen.

”Regeringen har tidligere erkendt, at det er en udfordring af rekruttere og fastholde kvalificerede medarbejdere inden for vores område. Vi stiller krav overfor arbejdsgiverne om 15 pct. i lønstigning, fordi vi har et lønefterslæb i forhold til de privatansatte. Og vi opfordrer Folketinget til at nedsætte en ligelønskommission for at løse det historiske problem med manglende ligeløn for vores medlemmer,” siger Connie Kruckow og tilføjer:

”Statsministeren er nødt til at erkende, at det er en skæbnetime for det offentlige sundhedsvæsen. Hvis ikke vores medlemmer får en markant lønfremgang vil det blive endnu sværere at nå regeringens egne mål om bedre rekruttering og fastholdelse. Og i så fald får vi ikke et sundhedsvæsen i verdensklasse, sådan som regeringen selv ønsker det.”

Netavisen 21. maj 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne