Pædagogstrejke fra mandag: 61 pct. stemte nej

Pædagogerne har været meget aktive i ok-protesterne Nu går de ind i storkonflikten fra mandag Demo i Århuis 22. aprilEt klart flertal af BUPL’s 60.000 medlemmer stemte nej til overenskomsten, viste optællingen, som blev offentliggjort tirsdag kl. 14. Næsten to trediedele – 61,1 pct.- stemte nej. Stemmeprocenten var meget høj – 69, 4. Det er rekord.

Det betyder, at der vil blive strejket fra mandag den 19. maj, hvor 140.000 børn vil stå uden pasning.

BUPL-pædagogerne har med denne afstemning klart forkastet det forlig, BUPL-formanden Henning Pedersen og et flertal i hovedbestyrelsen indgik med Kommunernes Landforening, umiddelbart før BUPL skulle i strejke samtidig med FOA og Sundhedskartellet.

Det vakte bred harme blandt pædagogerne, der ikke var tilfredse med de magre lønforhøjelser – som ifølge BUPL ligger på 13,7 procent over tre år for en gennemsnitlig pædagog, mens modparten Kommunernes Landsforening (KL) har angivet den til at ligge på 12,8 procent.

Dermed genindtræder BUPL i konflikten. Det er et sviende nederlag for BUPL-formanden og flertallet i hovedbestyrelsen, der svækkede en bred kampfront med deres enegang. I mellemtiden har FOA-ledelsen indgået et næsten lige så ringe forlig med KL, som for de københavnske pædagoger betyder lønstigninger, der højst er en smule over det BUPL forhandlede sig til.

Det kan forventes at pædagogerne i LFS under FOA også vil stemme nej til FOA-overenskomsten.

Netavisen 13. maj 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne