Pædagogerne går i strejke

BUPL
Pressemeddelelse 13. maj 2008

Lønløft til pædagogerne Demo Århus 22. april 2008

Resultatet af urafstemningen i BUPL foreligger nu. Pædagogerne har med et stort flertal sagt nej til mæglingsforslaget og forbereder sig nu til strejke fra den 19. maj.

Ud af de 60.411 stemmeberettigede medlemmer i BUPL har 25.619 stemt nej, mens 16.293 har stemt ja. Det svarer til 38,9 procent ja-stemmer og 61,1 procent nej-stemmer. Der har været en høj stemmeprocent på 69,4.

I morgen træder Hovedbestyrelsen i BUPL sammen for at analysere resultatet af urafstemningen og lægge en strategi for strejken. BUPL’s formand vil dog gerne løfte sløret for hovedbudskabet.
“Afstemningsresultatet er et tydeligt signal om, at medlemmerne vil se flere penge på bordet. Flere midler vil derfor være det helt klare omdrejningspunkt for at finde en løsning,” siger Henning Pedersen.

Formanden for BUPL lægger vægt på, at selvom pædagogerne har en videregående uddannelse på 3½ år, så tjener de kun 7 procent mere end ufaglærte. Andre faggrupper med en mellemlang videregående uddannelse tjener hele 24 procent mere end en ufaglært.

“Afstemningen har vist, at medlemmerne vil have os til at arbejde benhårdt for, at pædagogerne rykker op i lønhierarkiet. Vi sakker stadig bagud i forhold til de sammenlignelige grupper, og det løngab skal ganske enkelt reduceres,” siger Henning Pedersen og fortsætter:

“40 procent af de unge ønsker ikke at uddanne sig til pædagog alene fordi lønnen er for lav. Derfor er en mere retfærdig fordeling af lønnen efter uddannelse en absolut nødvendighed, hvis det også fremover skal være muligt at rekruttere pædagoger til institutionerne og dermed sikre kvaliteten på børneområdet. Det er det, vi markerer i den kommende strejke.”

Formanden slutter med at sende en tanke til de forældre og børn, der bliver berørt af stejken.
“Nu tager vi strejkevåbnet i brug. Det giver betydelige gener for både forældre og børn. Jeg tror dog generelt, at forældrene har forståelse for, at vores arbejde skal belønnes. Forhåbentlig vil KL også vise sig samarbejdsvillig, så pædagogerne hurtigt kan komme tilbage til deres arbejde.”

Følgende kommuner er omfattet af strejken:

Frederiksberg (10.034 børn)
Bornholm (2.993 børn)
Høje-Taastrup (6.724 børn)
Rudersdal (6.331 børn)
Guldborgsund (5.364 børn)
Esbjerg (11.213 børn)
Odense (17.126 børn)
Holstebro (5.890 børn)
Horsens (6.155 børn)
Hjørring (5.628 børn)
Gladsaxe (9.853 børn)
Egedal (6.997 børn)
Kalundborg (4.571 børn)
Kolding (7.717 børn)
Århus (33.610 børn (kun 0-6 års området er omfattet))

I alt er 140.166 børn omfattet af strejken (tallene er baseret på antal indskrevne børn i de pågældende kommuner i efteråret 2007).

22 procent af BUPL’s medlemmer deltager i strejken. Det svarer til 13.000 pædagoger.

Netavisen 13. maj 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne