FOA-medlemmer føler sig svigtet efter valget

FOA og Sundhedskartellet demonstrerer i Århus 22. april 2008

En ny undersøgelse fra Vilstrup viser, at løfterne om højere løn havde meget stor betydning for, hvordan FOAs medlemmer stemte ved Folketingsvalget. Nu føler 61 procent sig svigtet af dem, de stemte på.

Da valgkampen rasede, var der masser af løfter om penge til bedre løn til de offentligt ansatte. Men knap var valget overstået, før den politiske vilje til at hæve de lavtlønnede kvindefag forduftede.

De politiske løfter havde ellers stor betydning for, hvordan FOAs medlemmer stemte. Over 80 procent angiver i den nye Vilstrup-undersøgelse, at spørgsmålet om højere løn til de offentligt ansatte indenfor pasning pleje og omsorg, spillede ”en stor” eller ”en meget stor rolle” for, hvor de satte deres kryds ved Folketingsvalget.

I dag er medlemmerne skuffede. Over 60 procent mener ikke ”at politikerne fra det parti, de stemte på, har levet op til deres løfter fra valgkampen om højere løn til de offentligt ansatte.”

”Jeg forstår godt, at vores medlemmer føler sig svigtet af politikerne. Især i betragtning af, hvordan både Socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti førte valgkamp på, at pleje- og omsorgsfagene skal have mere i løn. Det er utroligt, hvor hurtigt Helle og Pia løb fra deres løfter efter valget”, siger Mona Striib, der er næstformand i FOA.

Hun tror ikke, at medlemmerne skal håbe på, at politikerne sikrer, at der er penge til ligeløn.

”Politikerne kan stadig nå, at komme i tanke om, hvad det var, de lovede i valgkampen. Men personligt tror jeg mere på, at vi selv må kæmpe os til ligeløn. Mandeløn til kvindefag er et rimeligt krav, men kvinderne har aldrig fået noget forærende på det danske arbejdsmarked. Det har altid krævet faglig kamp at sikre lige rettigheder,” siger Mona Striib.

Netavisen 26. april 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne