FOA: Vi skal passe godt på de ældre

Pressemeddelelse FOA

Man bryder ikke strejken ved at passe sine forældre på plejehjem under konflikten – eller at besøge sin gamle mor, der ikke har fået dagens besøg af hjemmehjælpen.

Det slår forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA fast efter nogle lokale FOA-udmeldinger om, at alle – også familiemedlemmer – bør holde sig fra konfliktramt arbejde.

– Vores principielle holdning er naturligvis, at konfliktramt arbejde ikke bør udføres. Men vi går ikke i konflikt for at ramme de svage eller de ældre. Derfor har vi også sagt ja til at indgå i et stort nødberedskab i både regioner og kommuner, siger Dennis Kristensen
 
– Vores ønske er ikke at ramme de svage eller de ældre. Vores ønske er, at de svage og de ældre skal have det bedre. Det er dybest set også en af begrundelserne for, at vi er i konflikt. Skal vi give en bedre pleje og en bedre velfærd i fremtiden, så er det vigtigt, at vi kan fastholde og rekruttere dygtige medarbejdere. Det kræver ankerkendelse, prestige og løn – også på ældreområdet, hvor der i dag arbejder mere end 15.000 ufaglærte uden uddannelse, siger Dennis Kristensen.
 
– At tage sig af sin familie er naturligvis ikke konfliktramt arbejde, siger Dennis Kristensen.
– “Men det vil være forkert at skjule at konflikten har sine konsekvenser. Det er forhåbentlig også ved at gå op for arbejdsgiverne, som bør vide at sætte pris på, at de til daglig har et meget omsorgsfuldt og pligtopfyldende personale, som ønsker værdsættelse, siger Dennis Kristensen.

Netavisen 16. april 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne