FOA: Konflikten starter på onsdag

Pressemeddelelse FOA 11. april 2008

FOA mødtes her til aften hos Forligsmanden med arbejdsgiverne i KL og Danske Regioner. Mødet blev kort. Parterne kan ikke nå til enighed om lønspørgsmålet. Konflikten er derfor en realitet fra onsdag den 16. april ved døgnets begyndelse.

Konflikten vil især ramme ældreplejen, børnepasningen og sygehusvæsenet, hvor FOA fra natten til onsdag sender 23.000 medlemmer i konflikt. Den 28. april 2008 følger godt 13.000 FOA medlemmer efter, blandt andet en stor del af de kommunale dagplejere.

“Jeg ærgrer mig over, at vi med konflikten nu bliver nødt til at sætte den danske velfærd på vågeblus. Men det er konsekvensen af, at vores modpart ikke er villige til at give markante lønstigninger til alle og sikre mandeløn til kvindefag”, siger Dennis Kristensen, formand for FOA – Fag og Arbejde, og fortsætter:

“Vi er nu nået dertil, hvor parterne som en sidste konsekvens må lægge arm med hinanden og se, hvem der kan holde længst. I FOA er vi indstillet på, at det bliver en langvarig konflikt, for vi vil have en løsning, der er holdbar for alle – ikke mindst de traditionelle kvindefag”.

De grupper, der bliver omfattet af konflikten på FOAs område, er social- og sundhedspersonalet, husassistenter, pædagogmedhjælpere og parkeringsvagter flere steder i landet samt pædagoger nogle steder i Københavns kommune. De kommunale dagplejere deltager i konflikten fra den 28. april.

De enkelte kommuner og regioner, der bliver ramt af konflikten, kan ses på dette link FOAs hjemmeside

Netavisen 12. april 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne