Nyt ungdomshus på Dortheavej

Dortheavej 61 - kommende ungdomshus?Det er ikke en aprilsnar. Det er rigtig nok: Efter mere end et år, 57 torsdagsdemonstrationer og to dage før den annoncerede blokade af Rådhuset og den københavnske borgerrepræsentation er der indgået en aftale om et nyt ungdomshus på Dortheavej 61.

Det nuværende kulturhus dér skal rømme en del af lokalerne, og får samtidig to andre adresser af kommunen – dels den nedlagte Lygten Stationsbygning, dels en bygning på Tomsgårdsvej 23C.

Det er Advokat Knud Foldschack fra Fonden Jagtvej 69, der har forhandlet en aftale på plads. Han  tror, at et nyt ungdomshus kan være virkelighed inden for to måneder.
Planen  skal dog først vedtages endeligt i borgerrepræsentationen, derpå til høring, og kan fortsat bremses af naboprotester. Blandt naboerne er Islamisk Trossamfund, som har budt Ungdomshuset velkommen som nabo.

Ifølge Knud Foldschack vil det nye ungdomshus vil få samme størrelse og faciliteter som det tidligere hus på Jagtvej 69, som Borgerrepræsentationen solgte til den fascistiske og fundamentalistiske sekt Faderhuset, der mod sine egne løfter rev det ned og nu søger at sælge grunden.

Den groteske og forkerte beslutning om at sælge det historiske Jagtvej 69 udløste en syv år lang kamp, der kulminerede med de voldsomme uroligheder omkring rydningen 1. marts 2007. Mange tusinde unge er blevet arresteret, hundreder har fået fængselsdomme, mens en del er frikendt ved retten. For politiet har kampen mod den københavnske ungdom været dybt belastende og tæret på kræfter og ressourcer.

Hele den ulykkelige affære har været overordentlig kostbar.

Dortheavej 61 har været kulturhus siden 1997. Fra 2003 har det fungeret som kulturhus for Københavns Kommune under navnet Kulturhuset bispebjerg nordvest.

Ungdomshuset har indkaldt til ekstraordinært møde tirsdag på Det Fri Gymnasium. Samtidig afholdes et forberedende møde i blokR-aktionen, som forbereder blokaden af Københavns Rådhus torsdag. Her skal der tages stilling til aftalen, og om hvorvidt aktionen skal gennemføres, evt. i en ændret form.

Følg med på ungeren.dk og blokr.nu

Se også
BlokR: Den 3. april belejres Rådhuset

Se mere om
Kulturhuset Dortheavej

Netavisen 1. april 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne