PCMLE: Imod Columbias aggression

”Vi tager harmdirrende afstand fra Alvoro Uribe Velez regeringens kriminelle, krybende og provokative handlinger.”

Udtalelse fra Ecuadors Kommunistiske Parti Marxister-Leninister PCMLE

Raul ReyesEndnu engang har Alvaro Uribe Velez’ regering med dets militære tropper og politi trampet på vort lands territorium for at begå et nyt nedrigt myrderi. Denne gang imod en gruppe af revolutionære tilhørende Columbias Væbnede Revolutionære Styrker (FARC).

Vi tager klart afstand fra denne vilde aggression, som betød likvidering af guerillalederen Raul Reyes samt andre modige sønner og døtre af det colombianske folk.

Kendsgerningerne er klare. Hvad der er sket, er en skamløs knægtelse af national suverænitet og en aggression imod Ecuador og dets folk. En skruppelløs og provokatorisk handling, der har til formål at sabotere den humanitære udvekslingsproces af krigsfanger i Columbia.

Det er endnu et forsøg på at eskalere en reaktionær udvikling for at regionalisere konflikten imellem regeringen og det colombianske folk.
Dette afslører Uribe-regimets kriminelle natur som en krybende allieret overfor yankee- imperialismen og viser samtidig, hvorledes disse planer og baser som Manta-basen i Columbia udgør et militært brohoved i hænderne på den amerikanske hær.

For de revolutionære, for arbejderne og folkene i Ecuador og Columbia, er tabet af Raul Reyes og hans kammerater meget smertefyldt. Deres kamp var inspireret af den bedste stræben om forandring, om frihed, om sandt demokrati for de fattige, de undertrykte og udbyttede i deres land.
Raul Reyes’ revolutionære handlinger og hans ærlighed var et fremtrædende eksempel på det Columbia, der kæmper for frihed og suverænitet.
Derfor vil denne kamp fortsætte ubønhørligt, indtil sejren er nået.

PCMLE opfordrer alle sociale, politiske og demokratiske organisationer, alle venstrefløjsorganisationer, patrioter og nationalister til at forstærke deres kamp og ære mindet om de faldne patrioter. Vi opfordrer til mobilisering og aftandtagen fra knægtelsen af vort lands nationale suverænitet.
Den kriminelle og reaktionære Uribe regering bør mødes med fordømmelse og sanktioner fra det internationale samfunds side som reaktion imod disse uhyrligheder.

Vi støtter den ecuadorianske regerings handlinger til forsvar af national suverænitet, og vi kræver afstraffelse af Columbias regerings brud på suverænitet, territorial integritet og menneskerettigheder.

Vi forsvarer retten til menneskers liv. Vi udtrykker vores solidaritet med det colombianske folk, som fortsætter sin kamp og mål for social – og national befrielse, for et socialistisk fædreland.

Netavisen 7. marts 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne