Pædagoguddannelsen rammes af voldsomme besparelser

Pressemeddelelse fra Pædagogstuderendes LandsSammenslutning (PLS)

PLS demo 17. maj 2006Flere hundrede pædagogstuderende ventes at deltage på stormøde på tirsdag for at markere deres frustrationer over nedskæringer på deres uddannelse.

På trods af at regeringen nu – delvist – trækker de besparelser der ligger på uddannelsesområdet tilbage, er det en ringe trøst for landets 8 professionshøjskoler.

De skal nemlig stadig spare 5 %. Det svarer til omkring 185 mio., og vil betyde massive forringelser for de studerendes hverdag og det faglige niveau. Fyring af undervisere, færre timer og ringere undervisning vil blive konsekvensen.

”At dele af besparelserne er blevet fjernet er jo positivt, men det hjælper desværre ikke, når vi stadig beskæres med millioner af kroner”, siger Julie Manley Vorsaa, formand for PLS.

De største besparelser på professionshøjskolernes budget er ikke den ene ”grønthøster-procent”, der nu er trukket tilbage. Det er derimod fjernelse af kvalitetspuljer og økonomisk støtte til de regionale videnscentre, der er tilknyttet professionshøjskolerne. Disse besparelser svarer i sig selv til over 150 mio. som rammer pædagoguddannelsen, læreruddannelsen og sygeplejeuddannelsen.

”Regeringen må forklare, hvordan det hænger sammen, at den på den ene side påstår, at den vil prioritere og opgradere de velfærdsorienterede uddannelser, og samtidig tvinger massive besparelser ned over os”, siger Julie Manley Vorsaa.

STORMØDE for pædagogstuderende.
De pædagogstuderende har frustrationer har nået den kritiske masse. PLS forventer, at mere end 200 studerende fra hele landet vil droppe undervisningen og møde op på Stormøde tirsdag 11. marts.
Det foregår kl. 11 på Odense socialpædagogiske seminarium.

”Mens politikerne sparer på vores uddannelse til 2. behandlingen af finansloven, samles de pædagogstuderende for at snakke om, hvordan vi
gør uddannelsen bedre,” siger Julie Manley Vorsaa.

Netavisen 7. marts 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne