Institutioner støtter ungdomshus i NV

Ritt

Områdets fagforeninger og børnekulturinstitutioner er blandt de stærke lokale kræfter, som støtter forslaget om et ungdomshus på Frederikssundsvejens Skole.

Kvarterets to største fagforeninger, Lager, Post & Servicearbejdernes Forbund og 3F Hotel og Restauration er blandt de aktive institutioner i lokalområdet, der har sendt høringssvar til Bispebjerg Lokaludvalg, før de skal tage stilling til forslaget på et ekstraordinært møde torsdag.

– København har brug for den inspirerende kultur og den iværksættende kultur! Så når politikerne overvejer at placere et nyt ungdomshus i Nordvest, så hilser vi det velkomment. Det vil ikke alene betyde noget for København – men også sikre at Nordvest kommer på den Københavnske Metropols landkort, siger Caja Bruhn fra Lager, Post & Servicearbejdernes Forbund.

Lager, Post & Servicearbejdernes Forbund har overenskomster indenfor det københavnske kulturliv for såvel kulturhuse som spillesteder, og repræsenterer ca. 11.000 medlemmer, heraf mange unge og mange, der bor i Nordvest.

Lager, Post & Servicearbejdernes Forbund og 3F Hotel og Restauration har begge hovedkontor på Peter Ipsens Allé, et stenkast fra Frederikssundvejens Skole. De to fagforeninger lover at bidrage aktivt til det kommende, gode naboskab mellem Ungdomshuset og lokale institutioner og beboere.

Også områdets to lokale børnekulturinstitutioner, Børnekulturhuset Sokkelundlille og i Teatergruppen Batida, er positive over for idéen.

– Et ungdomshus på Frederikssundsvejens Skole kan gøre kulturlivet i kvarteret rigere. Da ungdomshuset lå på Jagtvej 69, var det først og fremmest et selvdrevet kulturhus for unge, som tog et kulturelt og socialt ansvar med bl.a. arrangementer, teater og cirkus- og gøglerskole – også for kvarterets mere udsatte unge. Vi håber og tror på, at de unge endnu en gang vil engagere sig i deres lokalområde og være med til at skabe gode rammer for børne- og ungdomskulturen, siger Maren Grosen fra Børnekulturhuset Sokkelundlille.

Netavisen 6. marts 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne