20.000 østarbejdere på byggeriets B-hold

Af de omkring 20.000 østarbejdere, der i dag arbejder på danske byggepladser, er kun 3 procent organiseret i en dansk fagforening, viser en ny undersøgelse. Byggebranchen har fået sit eget B-hold, som med tiden kan trække hele branchen ned. 

Østarbejderne får i gennemsnit 22 kroner mindre end danske arbejdere, selvom de er ansat i samme firma. Det er ikke svært at forestille sig hvilken løntrykkende rolle de vil spille i en kommende tid med økonomisk krise og begyndende nedgang i byggeriet.

Allerede nu begynder danske bygningsarbejdere at gå arbejdsløse. Arbejdsgivernes og Fogh-regeringens krav om flere  østarbejdere også i den kommende tid, deres ”mangel på arbejdskraft” dækker over interessen i etablering af et endnu større B-hold helst uorganiseret og til discount løn.

Netavisen 29. februar 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne