Arbejdsgivernes provokationer kan udløse flere byggekonflikter i København

Af Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening, fredag den 14. december 2007

På et fællesmøde i dag, fredag den 14. december, blev konflikten med Pihl &Søn A/S på Vejleåparken-renoveringen i Ishøj diskuteret, og i et protokollat har parterne givet udtryk for deres synspunkter. På mødet blev der ifølge fagforeningen præsenteret en ny forklaring på fyringen af den fagligt aktive murer, som har udløst konflikten.

I protokollatet hedder det, at arbejdsgiverne ’oplyste, at baggrunden for opsigelsen af den pågældende medarbejder var hans adfærd på byggepladsen”.

Det er en ny udvikling i sagen, siger formand for 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening, Henrik Lippert:

– Først var forklaringer fra Pihl & Søn, at det drejede sig om omstruktureringer. Men nu kan vi forstå, at det ikke længere er tilfældet. Og så må vi jo bare konstatere, at virkeligheden skifter, afhængig af hvem man taler med.

– Vi står her med en konflikt mellem jura og anstændighed. En af de aktive på pladsen har forsøgt at organisere nogle tyske murere, og det er han nu blevet fyret for. Ikke fordi firmaet skulle have omstruktureret noget. I hvert fald ikke på anden måde end, at de ville have ham ud af pladsen.

På fællesmødet blev det aftalt, at der skal være et forhandlingsmøde på arbejdspladsen på mandag morgen, for at få afklaret uoverensstemmelserne.

– Jeg håber naturligvis, at man på mandag finder en løsning. Men jeg kan se på reaktionerne fra andre arbejdspladser i byen, at man er meget opmærksomme på denne sag og på hvad det er for en udvikling, der er i gang.

– Hvis arbejdsgiverne fortsætter med at provokere vores medlemmer, så er jeg ikke i tvivl om, at konflikter af denne type, hvor fagligt aktive bekæmper underbetaling og søger at organisere kolleger på byggepladser over hele byen, vil dukke op igen og igen. 

Netavisen 17. december 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater