Frifindelse i T-shirtsag

Af Fighters and Lovers

Samtlige syv tiltalte i t-shirt-sagen blev frifundet efter at have været under anklage i henhold til terrorlovens §114b, den såkaldt strenge terrorparagraf. Københavns byret afsagde dommene torsdag kl. 12 uden retsmøde.

De dømte offentliggjorde selv dommens præmisser ved et velbesøgt arrangement på et københavnsk teater, med taler og indlæg bl.a. fra de foreløbig tre andre organisationer, som ligeledes har sendt støtte til befrielsesbevægelser i Palæstina og Colombia.

“Dommen i dag er et ydmygende nederlag for justitsminister Lene Espersen, der har gjort sig selv til grin ved at prøve på at få dømt en pølsemand som terrorist fordi han har hængt et foto af en t-shirt op i sin pølsevogn,” udtaler Bobby Schultz.

“Til gengæld har der ikke været meget at grine af over selve retssagen i Byretten. T-shirt-sagen er en politisk retssag. Det er en sag om demokrati. Justitsminister Lene Espersen er ved at slæbe os i retten gået til angreb på grundlæggende politiske friheder i Danmark, herunder retten til at vise sin uenighed i regeringens udenrigspolitik,” udtaler den nu frikendte Bobby Schultz.

“Jeg er meget glad for dommen. Den er udtryk for at Byretten ikke er bukket under for presset fra den danske og den colombianske regering,,” udtaler Katrine Willumsen, der også er blevet frikendt i dag.

“Vi er nu helt sikre på at befrielseskamp heller ikke ifølge dansk lov er terrorisme,” slutter Katrine Willumsen.

Under retssagen er to vigtige principper slået fast.

“Det står nu soleklart at EU’s terrorliste, som justitsministeren brugte som argument for at rejse sagen imod os, er et politisk dokument og ikke et gyldigt bevis i en dansk retssal,” siger Michael Schølardt.

“Frihedskamp er ikke terrorisme. Nu mangler vi bare at få de konfiskerede midler tilbage fra politiet, så vi kan få dem sendt af sted til FARC’s radiostation i Colombia og PFLP’s plakattrykkeri i Palæstina,” slutter Michael Schølardt.

Netavisen 14. december 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne