Ungdomshus-demo 13. december

Af Ungdomshuset

Kampen for et nyt ungdomshus kommer til at lyse hele byen op, når den 42. torsdagsdemonstration d. 13. december går fra Blågårds Plads til Rådhuset.
Demonstrationen samles fra kl. 17:00 og går kl. 17:30.

Nu, hvor der endelig er gået et lys op for politikerne, kvitterer ungdomshusbevægelsen med at lyse København op i vintermørket. Demonstrationen bliver et mobilt lysshow, hvor alle deltagere opfordres til at tage ting med, der skinner, lyser, brænder, blinke

+r eller reflekterer.

Inde på Rådhuset skal politikerne vedtage den aftale om etablering af et nyt ungdomshus, der for nylig er blevet indgået mellem ungdomshusbevægelsen, politikerne og Fonden Jagtvej 69. For at markere vedtagelsen går den ugentlige ungdomshus-demonstration til Rådhuspladsen, men også for at huske politikerne på, at det ikke er slut endnu.

– ”Papir og ord er alt sammen meget fint, men vi bliver ved indtil Nørrebro igen har et ungdomshus. Hensigtserklæringen får ikke lov at blive en sovepude for politikerne”, siger Anja, der er med til at arrangere demonstrationen torsdag.

Hun tror ikke på, at aftalen automatisk fører til et hus.

– ”Jeg tror på det, når jeg står i et nyt ungdomshus, ikke ét sekund før. Og sådan ved jeg, at de fleste har det. Det er der vel heller ikke noget at sige til efter otte års kamp”, siger Anja.

Siden rydningen har ungdomshusbevægelsen hver uge holdt store demonstrationer hver torsdag kl. 17 fra Blågårds Plads på Nørrebro. Demonstrationen har flere gange gået til Rådhuset, men også besat et parkeringshus, besøgt Ritts naboer og meget mere.

Demonstrationen i denne uge bliver torsdagsdemo nr. 42. Dertil kommer alle de mange andre demonstrationer og aktioner, der de sidste ni måneder har fundet sted. Og bevægelsen fortsætter ufortrødent.

Netavisen 10. december 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne